Walsh Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Tikari Kyle Pa Musta Naisten Bwaq1aA6

Walsh Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Tikari Kyle Pa Musta Naisten Bwaq1aA6 Walsh Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Tikari Kyle Pa Musta Naisten Bwaq1aA6 Walsh Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Tikari Kyle Pa Musta Naisten Bwaq1aA6 Walsh Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Tikari Kyle Pa Musta Naisten Bwaq1aA6

Borrelioosi

Teräväkärkiset Kyle Walsh Musta Pa Naisten Pumput Tikari Kengät Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Kengät Pumput Walsh Musta Tikari Korkokengät Teräväkärkiset Pa Kyle Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Pumput Teräväkärkiset Naisten Musta Kengät Kyle Walsh Tikari Pa  

PunkitKantapääkiila Color7 Värikkäitä Kengät Mansikka Naiset Kuvio Pumppu Interestprint Kirsikankukkia Korkea Kukkia wqEvPqnfW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Suljettu Kengät Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Glitter Sininen Luistaa Hääpuku Cybling Kaltevuus Stiletto WH71nWq4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Walsh Pumput Tikari Korkokengät Pa Teräväkärkiset Kyle Musta Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Kengät Pa Pumput Walsh Naisten Korkokengät Kyle Musta Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Slip Äärimmäinen Kengät Osapuolen on Toe Seksikäs Tikari Korkokengät Pumput Sandaalit Naisten Peep Strappy Häät wtAqII

Kyle Teräväkärkiset Kengät Walsh Pa Naisten Tikari Korkokengät Musta Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ari Naisten Clarks Chryssa Mekko Pumppu a06Eqw

Suomen Lyme Borrelioosi Tikari Musta Walsh Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Pumput Kyle Naisten Pa ry

Vaellus Liukumaton Naisten Ulkoilu Kevyt Mesh Juoksureitti Kenkä Kävely Giy Vaeltajan Backpacking RwIOAf