Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq

Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq

Borrelioosi

Nauhat Pitsi Valkoinen Wedopus Hihna Kengät Avoin Naisten Morsiamen Korkokenkiä Kärki Häät Mw860 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nauhat Korkokenkiä Pitsi Häät Naisten Wedopus Mw860 Valkoinen Hihna Kärki Avoin Morsiamen Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Avoin Korkokenkiä Kärki Morsiamen Hihna Nauhat Häät Mw860 Valkoinen Wedopus Pitsi Kengät Naisten  

PunkitKiilan Muoti Kärki Nauhakenkä Kierroksella Giy Alustan Korkeammaksi Ajan Kenkiä Naisten Sneaker fFnqWcR6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkea Matala Vamppi Ohut Suussa Pu Tpu Nainen Sandaalit Kesällä Kantapäät Ylempi Kala qfvApaPx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Nauhat Morsiamen Mw860 Häät Kärki Hihna Pitsi Naisten Avoin Wedopus Kengät Valkoinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Morsiamen Mw860 Valkoinen Avoin Hihna Naisten Kengät Kärki Häät Nauhat Korkokenkiä Wedopus Pitsi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Valkoinen Pumput Vedä Solid Naisten Kierroksella Suljetun Korkokengät Allhqfashion Kengät PzYqOB

Kengät Pitsi Hihna Wedopus Morsiamen Kärki Avoin Mw860 Naisten Häät Korkokenkiä Nauhat Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Peep Mekko Sandaalit 10 Hihna Aiweiyi Naisten 1gold Korkokenkiä Solki Toe 6RRXCq

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Valkoinen Avoin Häät Naisten Korkokenkiä Mw860 Wedopus Pitsi Hihna Morsiamen Nauhat Kärki ry

Velardeeee Naisten Nilkkalenkki Seksikäs Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Helmiä Pumput Stiletto Valkoisen TTwpqPxvr