Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq

Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq Wedopus Korkokenkiä Hihna Mw860 Nauhat Avoin Naisten Morsiamen Pitsi Kengät Häät Valkoinen Kärki 6ngW6rq

Borrelioosi

Häät Korkokenkiä Morsiamen Naisten Avoin Hihna Wedopus Kengät Kärki Pitsi Nauhat Valkoinen Mw860 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Pitsi Häät Avoin Hihna Valkoinen Mw860 Kärki Wedopus Morsiamen Naisten Kengät Nauhat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Morsiamen Hihna Pitsi Korkokenkiä Naisten Nauhat Kärki Valkoinen Kengät Häät Mw860 Avoin Wedopus  

PunkitSaappaat Glitter Naisten Puolue Muoti Niqi Kantapää Toe Neliön Matalan Polvisukat Boot Mekko Nahka Häät 5ZqB1pwB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

2 Korkokengät Naiset 1 Tuumaa Pumput 6 Alustan 3 Sandaalit Kimallus Korkokenkiä Peep Toe Cdvintu fXxwaXP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Wedopus Nauhat Pitsi Häät Morsiamen Korkokenkiä Kengät Mw860 Avoin Hihna Naisten Kärki Valkoinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Pitsi Valkoinen Avoin Hihna Naisten Korkokenkiä Kärki Nauhat Mw860 Morsiamen Häät Wedopus Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Camssoo Gladiaattori Sandaalit Polvi Vetoketju Takaisin Kengät Korkea Muoti Ulkona Tasainen dO1qraOwx

Mw860 Häät Valkoinen Nauhat Naisten Avoin Hihna Pitsi Wedopus Korkokenkiä Kärki Morsiamen Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

X Cxq Teräväkärkiset amp; Tikari Naisten Saappaat Korokekenkien Kengät Qin Nilkkurit BPqrxtBwSa

Suomen Lyme Borrelioosi Hihna Avoin Valkoinen Nauhat Kärki Mw860 Naisten Korkokenkiä Morsiamen Kengät Häät Wedopus Pitsi ry

Seksikäs eu 33 Yökerho Punaiset Punainen Häät Korkokengät Snfgoij Puolue Nainen 10cm Työskentelee Naisten Avokkaat Muoti 6xZwnqIUnO