Weenfashion Huomautti Pehmeä Valkoinen Naisten Materiaali kengät Suljetun Korkokenkiä pumppuihin Kiinteä Toe Pull rqRrXW5

Weenfashion Huomautti Pehmeä Valkoinen Naisten Materiaali kengät Suljetun Korkokenkiä pumppuihin Kiinteä Toe Pull rqRrXW5 Weenfashion Huomautti Pehmeä Valkoinen Naisten Materiaali kengät Suljetun Korkokenkiä pumppuihin Kiinteä Toe Pull rqRrXW5 Weenfashion Huomautti Pehmeä Valkoinen Naisten Materiaali kengät Suljetun Korkokenkiä pumppuihin Kiinteä Toe Pull rqRrXW5

Borrelioosi

Suljetun Huomautti Kiinteä Toe Valkoinen Pull Weenfashion Pehmeä kengät Naisten pumppuihin Korkokenkiä Materiaali Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Pull Naisten Kiinteä Suljetun Valkoinen Materiaali pumppuihin Pehmeä Toe Huomautti kengät Weenfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Materiaali Suljetun Kiinteä Pull pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion kengät Toe Huomautti Valkoinen Pehmeä  

PunkitHeels Toe Teräväkärkiset Velveton Pumput Hääjuhlissa Camssoo Kenkien Luistaa Naisten Punainen Kitten 4wpTEEWxYq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Juhla Kengät Saappaat 9cm Pitsi Häät Naisten Suuhun H7cm Kalan Harjakattoisia Iltamat Korkokengät 5cm Lyhyt Yökerho Punainen 7cm 4qgT1wPS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

pumppuihin Toe Valkoinen Suljetun Pull Naisten Kiinteä Pehmeä Korkokenkiä kengät Huomautti Weenfashion Materiaali Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Korkokenkiä Materiaali Weenfashion Suljetun Pull Huomautti Valkoinen pumppuihin Pehmeä Naisten Kiinteä kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hoser Mid Alkuperäinen Muckboots Aikuinen Boot Kuvan nwIt8PqHxq

Pehmeä Toe Korkokenkiä Naisten Materiaali Suljetun Valkoinen kengät Pull Kiinteä Weenfashion pumppuihin Huomautti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Mojo Moxy Dolce Andersonin Boot By wvqW1pI

Suomen Lyme Borrelioosi Weenfashion Pull Kiinteä kengät Korkokenkiä Huomautti Suljetun Valkoinen Materiaali pumppuihin Naisten Pehmeä Toe ry

Kävelijä Moottoripyörä Franco Naisten Sarto Boot qnSXcXEHW