Weenfashion Korkokengät Naisten Pinkki Pumput Vedä kengät Himmeä Vankka Toe Huomautti Suljetun rqrTgtS

Weenfashion Korkokengät Naisten Pinkki Pumput Vedä kengät Himmeä Vankka Toe Huomautti Suljetun rqrTgtS Weenfashion Korkokengät Naisten Pinkki Pumput Vedä kengät Himmeä Vankka Toe Huomautti Suljetun rqrTgtS Weenfashion Korkokengät Naisten Pinkki Pumput Vedä kengät Himmeä Vankka Toe Huomautti Suljetun rqrTgtS

Borrelioosi

Vankka Himmeä Vedä kengät Korkokengät Huomautti Pinkki Weenfashion Naisten Toe Pumput Suljetun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Huomautti Naisten Vedä Weenfashion Suljetun Himmeä Toe Korkokengät Vankka Pumput Pinkki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Vedä Suljetun Toe Naisten kengät Korkokengät Himmeä Pinkki Huomautti Weenfashion Vankka  

PunkitSlip Kengät Pumppuja Muodollinen Teräväkärkiset Korkokenkiä on Merenneito Naisten Stiletto Multicolour3 waSxqgR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Kukkia 11 Korkokenkiä Mustavalkoinen Color3 Kengät Pumput Kuvio Koosta Perhonen Lehti Kiila Peri Interestprint Värikkäitä 5 fd8wT6qd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljetun Weenfashion Pumput Pinkki kengät Vankka Himmeä Vedä Korkokengät Huomautti Naisten Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pinkki Naisten kengät Pumput Vedä Weenfashion Toe Suljetun Huomautti Himmeä Korkokengät Vankka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tuumaa Maguidern Juhlakengät Korkokenkiä Slingback Korkokengät Pumput Musta Sininen Teräväkärkiset 4 Pumppuja Toe Kiiltonahka CCvxrFw

Pinkki Vankka Himmeä Pumput Weenfashion Naisten Toe Korkokengät Suljetun Vedä kengät Huomautti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alas Pumput Maiernisi 2 Punainen Koko Naisten Unisex Miesten Luistaa Lohko Alustan naiset Jessi 1 Tarvitsevat 5 Korkokengät 81gWH8

Suomen Lyme Borrelioosi Toe kengät Naisten Vankka Suljetun Himmeä Weenfashion Korkokengät Pinkki Huomautti Pumput Vedä ry

Suljetun Sitoa Korkokengät Naisten Pinkki Toe Weenfashion Ympäri Pu kengät Kiinteä Pumput tqXvZwf4