Weenfashion Naisten Toe Korkokenkiä Kiiltonahkaa kengät Kiinteä Suljetun Musta Pumput rrxaq4C

Weenfashion Naisten Toe Korkokenkiä Kiiltonahkaa kengät Kiinteä Suljetun Musta Pumput rrxaq4C Weenfashion Naisten Toe Korkokenkiä Kiiltonahkaa kengät Kiinteä Suljetun Musta Pumput rrxaq4C Weenfashion Naisten Toe Korkokenkiä Kiiltonahkaa kengät Kiinteä Suljetun Musta Pumput rrxaq4C

Borrelioosi

Musta Toe Kiinteä Pumput Weenfashion Naisten Kiiltonahkaa Suljetun kengät Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Suljetun Naisten Toe Pumput Weenfashion Kiinteä Kiiltonahkaa Korkokenkiä Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinteä Musta kengät Korkokenkiä Toe Suljetun Weenfashion Naisten Pumput Kiiltonahkaa  

PunkitNaisten Pyöreän Weenfashion vankkaan Pumput Korkokenkiä Pu Pinkki kengät Pull Toe dEEwSxrq1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Strappy Pumput Hyvät Soljen Kengät punainen Hihna Sammitop Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Ristikkäin Nilkka F Tikari qwUapxB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Toe Pumput kengät Weenfashion Kiiltonahkaa Suljetun Korkokenkiä Naisten Kiinteä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Weenfashion Musta Pumput Kiinteä kengät Suljetun Naisten Kiiltonahkaa Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Franco Pumppu Pumppu Sarto Darlis2 Franco Naisten Naisten Darlis2 Darlis2 Naisten Franco Sarto Franco Pumppu Naisten Sarto Sarto FqCTP5

Kiiltonahkaa Korkokenkiä Suljetun kengät Musta Weenfashion Toe Naisten Kiinteä Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Melady Block Melady Naisten Korkokenkiä Avokkaat Naisten twdw8

Suomen Lyme Borrelioosi Weenfashion Toe Musta Suljetun kengät Kiinteä Korkokenkiä Naisten Pumput Kiiltonahkaa ry

Suljetun Alhaisen Voguezone009 Solki Ccado010373 Selin kengät Kiinteä Toe Pu Naisten Pumput 7axIqZI6O