Weipoot Kärki Pehmeä Pumput Kierroksella Solki Sininen Korkokenkiä 39 Materiaali Naisten Suljetulla kengät rqFpxr7

Weipoot Kärki Pehmeä Pumput Kierroksella Solki Sininen Korkokenkiä 39 Materiaali Naisten Suljetulla kengät rqFpxr7 Weipoot Kärki Pehmeä Pumput Kierroksella Solki Sininen Korkokenkiä 39 Materiaali Naisten Suljetulla kengät rqFpxr7 Weipoot Kärki Pehmeä Pumput Kierroksella Solki Sininen Korkokenkiä 39 Materiaali Naisten Suljetulla kengät rqFpxr7 Weipoot Kärki Pehmeä Pumput Kierroksella Solki Sininen Korkokenkiä 39 Materiaali Naisten Suljetulla kengät rqFpxr7 Weipoot Kärki Pehmeä Pumput Kierroksella Solki Sininen Korkokenkiä 39 Materiaali Naisten Suljetulla kengät rqFpxr7 Weipoot Kärki Pehmeä Pumput Kierroksella Solki Sininen Korkokenkiä 39 Materiaali Naisten Suljetulla kengät rqFpxr7

Borrelioosi

Korkokenkiä Sininen Kärki Pehmeä Suljetulla Pumput kengät Materiaali Kierroksella 39 Naisten Weipoot Solki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kärki Pumput Kierroksella Naisten Pehmeä 39 Sininen Solki Korkokenkiä Materiaali kengät Weipoot Suljetulla Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Sininen Solki Suljetulla Pumput 39 Naisten Kierroksella Pehmeä Korkokenkiä Weipoot Materiaali kengät  

PunkitLf80824 Alustan Näytä Keula Kukkakuvio Pumput Osapuoli Peeptoe Monivärinen Tarina qAOq8z

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tyylikkään Pumput Naisten Hyvin Mokka Korkokengät Alustan Lohkossa Kuumassa Idif Paikkaansa agwPxnq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Materiaali Korkokenkiä Solki 39 Weipoot kengät Kierroksella Suljetulla Sininen Pumput Pehmeä Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Pumput Kierroksella Materiaali Kärki 39 Solki Weipoot Pehmeä Sininen kengät Suljetulla Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kenkiä Kengät Kadulla Alasti Korkokengät Koko Puolue Naisten Kiinteät Teräväkärkiset Nansay Iso Hyvät Pumput S57TWnqx8

Weipoot Suljetulla Kärki Sininen Kierroksella Materiaali Korkokenkiä Solki 39 Naisten kengät Pumput Pehmeä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Saappaat Lumi Kengät Musta Saapikkaat Seksikäs Anmengxinling Polvi Turkis Nahka Teräväkärkiset Alusta Muoti Korkeat Talvi Piikkikorko Naiset Mekko qxt8ROwF

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Pehmeä Kierroksella Suljetulla kengät 39 Korkokenkiä Solki Sininen Weipoot Materiaali Naisten Kärki ry

Bootie Peep Nilkkalenkki Toe Länsi Lohko Naiset Musta Sandaalit Kesällä Rizabina Korkokenkiä ICpOw8Tq