Weipoot Korkokenkiä Suljetun Kiinteä pumppuihin Himmeä kengät Toe Pull Ympäri Beige Naisten 7qfwr7

Weipoot Korkokenkiä Suljetun Kiinteä pumppuihin Himmeä kengät Toe Pull Ympäri Beige Naisten 7qfwr7 Weipoot Korkokenkiä Suljetun Kiinteä pumppuihin Himmeä kengät Toe Pull Ympäri Beige Naisten 7qfwr7 Weipoot Korkokenkiä Suljetun Kiinteä pumppuihin Himmeä kengät Toe Pull Ympäri Beige Naisten 7qfwr7

Borrelioosi

Toe Beige Pull Korkokenkiä pumppuihin Weipoot kengät Naisten Himmeä Ympäri Suljetun Kiinteä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Korkokenkiä Naisten Suljetun Weipoot Himmeä Beige kengät pumppuihin Kiinteä Pull Ympäri Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

pumppuihin Suljetun Toe Kiinteä Pull Himmeä kengät Korkokenkiä Ympäri Naisten Beige Weipoot  

PunkitKiilan Lauren Mekko Käärme Nude Naisten Sorkat twqpBZvn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

York Cm Bisnes Korkeat Naiset Solki Korkokengät Zhu Kengät Pumput Vaaleanpunainen Paksu Mukavuutta Metalli 5 TTqpfw6F

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljetun Kiinteä Toe pumppuihin Pull kengät Naisten Weipoot Himmeä Beige Ympäri Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ympäri Pull Weipoot Korkokenkiä Himmeä kengät Naisten Suljetun Toe Beige pumppuihin Kiinteä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ranbetty Lohkon Teräväkärkiset Kantapää Puolivälissä Naisten Pumppu Mekko 1 Hoikka 97 '' Kengät ArrxXq6

Beige Pull Ympäri pumppuihin Himmeä Naisten Korkokenkiä kengät Kiinteä Weipoot Toe Suljetun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

701ls Jumaloida Piikkikorko Tanssia Sandaali Luistaa Pleaser Eksoottisia 7 Alustalla d5qICTw

Suomen Lyme Borrelioosi Beige Pull kengät Himmeä Ympäri Korkokenkiä pumppuihin Kiinteä Toe Naisten Suljetun Weipoot ry

Naisten Saappaat Polven Yli Maypie Toable Vetoketju XqdpX0w