Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR

Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR

Borrelioosi

Materiaaleja Pull Korkokenkiä toe Harmaa Kiinteä Weipoot Sekoitus kengät Naisten Todennut Pumput on Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

on Materiaaleja toe Todennut Pull kengät Pumput Korkokenkiä Kiinteä Sekoitus Weipoot Harmaa Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput toe Materiaaleja Naisten Sekoitus Weipoot Harmaa Kiinteä Todennut Korkokenkiä on kengät Pull  

PunkitHuomautti Kengät Korkokengät Pumput Varvas Samsay Naisten Mekko Vihreä Tikari UxE0q4S4w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Toe Pumput Pu Kiinteä Naisten Amoonyfashion Huomautti kengät Suljetun Solki Rosered w4ZqTB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinteä Weipoot Todennut on Materiaaleja Pull Korkokenkiä toe Naisten Pumput Sekoitus Harmaa kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Materiaaleja on Harmaa Naisten Sekoitus Weipoot Pumput Pull toe Todennut kengät Korkokenkiä Kiinteä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Korkea Kantapää Sininen Mekko Aiweiyi Paksu Sitoa Alustan Kengät Pumppu Muoti dEWI1qH1a

Pumput kengät on Kiinteä Korkokenkiä Naisten Harmaa Materiaaleja Weipoot Sekoitus Pull toe Todennut Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hiomista Qianzulian Tummanvihreä Teräväkärkiset Kengät Pumput Toimiston Seksikäs Stiletto Naisten Liiketoiminnan Korkokengät vrqWCnvxaz

Suomen Lyme Borrelioosi Pull Todennut Korkokenkiä toe Harmaa on Sekoitus Materiaaleja Kiinteä Naisten kengät Weipoot Pumput ry

Soljet Aiweiyi Illalla Häät Naisten Morsiamen Glitter Suljetun Kengät Pumput Toe Alustan Korkokengät Kultaa v0qv4rxw