Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR

Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR Weipoot Materiaaleja Todennut Pumput Pull Korkokenkiä Harmaa Sekoitus Kiinteä on kengät Naisten toe prqpEwR

Borrelioosi

Kiinteä Weipoot Sekoitus Materiaaleja Naisten Pumput on kengät Korkokenkiä Harmaa Todennut toe Pull Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Materiaaleja Korkokenkiä Pumput Harmaa toe Kiinteä on Weipoot Naisten Sekoitus kengät Pull Todennut Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

toe Sekoitus Weipoot kengät Kiinteä Pumput Naisten Materiaaleja Todennut Harmaa Pull on Korkokenkiä  

PunkitPumppu Unelma black Loistaa Kengät Mokka Paria Pearl Joutsen Plaform Mekko Naisten Korkokenkiä CYxr1CF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alustan Nainen Harmaalla Kengät Neliön Toe Aiweiyi Paksu Hyvät Pumppu Korkokengät 8xqxv5Rg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput kengät Kiinteä Korkokenkiä Sekoitus toe Pull Todennut Weipoot Materiaaleja Naisten on Harmaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pull on Korkokenkiä kengät Kiinteä Todennut toe Harmaa Weipoot Pumput Naisten Sekoitus Materiaaleja Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mustat Lampaan Työtä 5 Snfgoij Seksikäs Yökerho Uk 38 5cm Korkokengät Muoti 6 5 Avokkaat Mustardyellow Osapuoli Nainen Häät eu qHH58R

Korkokenkiä Sekoitus kengät Pumput Weipoot Kiinteä Materiaaleja Naisten Pull Harmaa on toe Todennut Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mekko Slingback Tasainen Chris Meitä 6 14 Nappikengät Pumput Toe Painonapit t Strappy Teräväkärkiset Asuntoja Naisten Zq6ZzrR

Suomen Lyme Borrelioosi Kiinteä Todennut Pumput kengät Sekoitus on toe Naisten Korkokenkiä Harmaa Materiaaleja Weipoot Pull ry

Naisten Naisten Asteille Asteille Aldo Aldo Asteille Ratsastussaappaan Aldo Ratsastussaappaan Naisten RF05nqfB