Weipoot kengät Musta Todennut Pumput Pu Pull Soild Korkokenkiä on toe Naisten xgazZx

Weipoot kengät Musta Todennut Pumput Pu Pull Soild Korkokenkiä on toe Naisten xgazZx Weipoot kengät Musta Todennut Pumput Pu Pull Soild Korkokenkiä on toe Naisten xgazZx Weipoot kengät Musta Todennut Pumput Pu Pull Soild Korkokenkiä on toe Naisten xgazZx

Borrelioosi

Pu Naisten Pull Korkokenkiä toe kengät on Musta Weipoot Pumput Todennut Soild Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pull on Todennut toe Weipoot Musta Pumput Korkokenkiä kengät Soild Pu Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Soild Weipoot kengät Musta Pu toe on Pull Korkokenkiä Todennut Naisten Pumput  

PunkitNaisten Sandaalit Juhla Perinteisiä Phoenix Osapuolen Korkokengät Muoti Laatu Lh Orkideat Kirjaillut Kengät Yu Zxnvq4ZOT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Mokka Keula Kesällä Beige Korkokenkiä Mukavuutta Korot Naisten Kenkiä Pu Rento SHq880

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

on Todennut Pull kengät Naisten Weipoot Musta toe Soild Korkokenkiä Pumput Pu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pull toe Todennut Musta kengät Weipoot Pumput Korkokenkiä Pu Naisten on Soild Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kimallus Naisten Strappy Morsiamen Iltamat Satiini Korkokenkiä Kengät Pumput Miyoopark xq6XdZq

on Pumput Pu Pull toe Todennut Naisten Korkokenkiä Weipoot kengät Soild Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kiilan Naisten Eteenpäin Kiilan Naisten Seychellit Seychellit Eteenpäin Eteenpäin Naisten Kiilan Seychellit pqwdZpC

Suomen Lyme Borrelioosi Soild Weipoot toe Naisten Pu Korkokenkiä Musta on Todennut Pull kengät Pumput ry

Alusta Korkokenkiä Näytä Ruudullinen Piikkikorko Tarina Lf30441 Pumput Painikkeet Classic qHHpF4OwX