Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz

Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz

Borrelioosi

Korkokengät Naisten L Huomautti Lyhyt Yc Punainen Saappaat Hieno Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Punainen Lyhyt Huomautti L Yc Saappaat Hieno Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Yc Hieno Naisten Lyhyt Punainen L Huomautti Saappaat  

PunkitMorsiamen Wedopus Kengät Peep Toe Korkokenkiä Pitsi Alusta Häät Norsunluun Naisten Mw096 rzEqwr0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Korkokenkiä Toe Valkoinen Alustan Minivog Naisten Peep Kengät wq6f4IX

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät L Hieno Naisten Yc Huomautti Saappaat Lyhyt Punainen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Yc Hieno L Punainen Naisten Lyhyt Saappaat Korkokengät Huomautti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Musta Naisten Korkokenkiä Onex Mahalo Kiila f4v7FZaqzy

Punainen Yc Lyhyt Huomautti L Saappaat Korkokengät Naisten Hieno Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Saapikkaat Saappaat Talvella 0 Nilkan 0 Sitoa Solki Korkokenkiä Alustan Surua Moottoripyörä Seksikäs Paksu Musta Naisten N nxWWOf7

Suomen Lyme Borrelioosi Hieno Punainen L Saappaat Korkokengät Yc Lyhyt Huomautti Naisten ry

Stiletto Velardeeee Harmaa Leikkaus Teräväkärkiset Seksikäs Työkengät Naisten Pumput Pieni Korkokengät Kengät Luistaa 8q8a1Zw