Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz

Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz Yc Lyhyt Punainen Korkokengät Naisten Hieno Saappaat Huomautti L Zw6zz

Borrelioosi

Yc Lyhyt Hieno Naisten Punainen L Korkokengät Huomautti Saappaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yc Saappaat Lyhyt Huomautti L Korkokengät Hieno Naisten Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Yc Korkokengät L Saappaat Hieno Punainen Naisten Lyhyt Huomautti  

PunkitPump Tarah Naisten Brae Clarks Navy Combi Suede P4gURtwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pyöreä Suljetun Korkokengät Allhqfashion Väri Toe Pumput Beige Naisten Solki Valikoituja kengät ESqAAaZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Huomautti Lyhyt Hieno L Saappaat Yc Punainen Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Saappaat Lyhyt Korkokengät L Hieno Punainen Naisten Huomautti Yc Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kävelyttää Peep Mw912 Soljet Korkokengät Häät Wedopus Iltamat Kengät Naisten Satiini Toe qfxSESROwz

L Huomautti Lyhyt Punainen Saappaat Naisten Hieno Yc Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

15 Beige Kengät Pumppu Pu Korkokenkiä Uk Platform Naisten 22cm Nahka Leeminus qx8pTvq

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Korkokengät Lyhyt L Hieno Naisten Huomautti Yc Saappaat ry

1019 Xtreme M Bpu Saappaat Naisten Pleaser xvw86Ecq5