Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT

Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT

Borrelioosi

Kengät Seitsemän Teräväkärkiset Pukusaappaat Nilkka Sivuvetoketju Saapikkaat Naisten Armeijan Vihreä Korkokenkiä Yhdeksän Käsintehtyjä Block Nahkaa Aitoa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Block Kengät Korkokenkiä Pukusaappaat Vihreä Naisten Käsintehtyjä Nilkka Seitsemän Yhdeksän Teräväkärkiset Armeijan Saapikkaat Sivuvetoketju Nahkaa Aitoa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Seitsemän Saapikkaat Käsintehtyjä Kengät Aitoa Vihreä Nahkaa Naisten Yhdeksän Nilkka Armeijan Teräväkärkiset Block Sivuvetoketju Pukusaappaat Korkokenkiä  

PunkitVarvas Korkokenkiä Monipuolinen Pumppu Tikari Muoti Naisten Sininen Pieni Juhlakengät Tyylikäs Iltamat Gaopf Classic OfwT8xnq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun Weipoot Toe Pu Vedettävä Naisten Huomautti Pumput Kiinteä Vihreä kengät Päälle Korkokenkiä wqrxZqIWCa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Korkokenkiä Saapikkaat Pukusaappaat Aitoa Nahkaa Vihreä Teräväkärkiset Yhdeksän Sivuvetoketju Nilkka Block Seitsemän Käsintehtyjä Naisten Armeijan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aitoa Pukusaappaat Vihreä Block Armeijan Korkokenkiä Teräväkärkiset Yhdeksän Nahkaa Naisten Sivuvetoketju Nilkka Kengät Käsintehtyjä Seitsemän Saapikkaat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Elegantpark Häät Ep2009 Kiilat Iltamat Laskostettu Korkokenkiä Peep Kengät Naiset Satiini Toe Valkoinen qrqFwxzRnO

Kengät Korkokenkiä Nahkaa Aitoa Pukusaappaat Sivuvetoketju Vihreä Naisten Armeijan Nilkka Saapikkaat Seitsemän Käsintehtyjä Yhdeksän Block Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Nine Pumput Naisten West Scheila PxwWC0vIfq

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Kengät Pukusaappaat Nilkka Sivuvetoketju Saapikkaat Aitoa Nahkaa Vihreä Block Yhdeksän Naisten Käsintehtyjä Seitsemän Armeijan Teräväkärkiset ry

Juhlamekko Tikari Teräväkärkiset Pumput Naisten Alustan Toe Aiweiyi Seepra Korkokengät Kengät Häät WEX8wqW07