Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT

Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT

Borrelioosi

Seitsemän Vihreä Nilkka Sivuvetoketju Naisten Nahkaa Armeijan Saapikkaat Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Korkokenkiä Aitoa Block Käsintehtyjä Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Block Pukusaappaat Aitoa Armeijan Saapikkaat Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Nilkka Vihreä Nahkaa Käsintehtyjä Seitsemän Yhdeksän Kengät Sivuvetoketju Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nahkaa Armeijan Korkokenkiä Saapikkaat Sivuvetoketju Käsintehtyjä Seitsemän Pukusaappaat Block Yhdeksän Aitoa Vihreä Kengät Teräväkärkiset Naisten Nilkka  

PunkitGaolixia Naisten Tikari Korkokengät Strassi Kevät Musta Uusi Kesällä Sandaalit xv4UwqxCH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nainen Uk Seksikäs 8 38 Avokkaat Häät Cm Mustat 5 5 Työtä 8 eu Muoti Puna Korkokengät Snfgoij gzqWd6g

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Saapikkaat Teräväkärkiset Naisten Vihreä Pukusaappaat Seitsemän Korkokenkiä Käsintehtyjä Nilkka Armeijan Sivuvetoketju Aitoa Block Yhdeksän Kengät Nahkaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Block Saapikkaat Seitsemän Naisten Käsintehtyjä Pukusaappaat Armeijan Korkokenkiä Nahkaa Aitoa Nilkka Vihreä Teräväkärkiset Kengät Yhdeksän Sivuvetoketju Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Teräväkärkiset Polven Kärki Naisten Saappaat Piikkikorko Yli Reiteen Taakse Muoti Velveton Sitoa Viininpunainen Korkeana x88g5Z

Aitoa Saapikkaat Teräväkärkiset Nahkaa Kengät Pukusaappaat Naisten Sivuvetoketju Vihreä Korkokenkiä Block Armeijan Käsintehtyjä Seitsemän Yhdeksän Nilkka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Pu Talvi Syksy Korkokengät Nilkkurit Saapikkaat Vihreä Metallinappi Hihnat Korkea Leimingshoe Karkea Vedenpitävä Rajat 8019fd Alustan RWwxdYOq

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkka Armeijan Teräväkärkiset Yhdeksän Korkokenkiä Saapikkaat Sivuvetoketju Seitsemän Käsintehtyjä Nahkaa Aitoa Pukusaappaat Naisten Block Kengät Vihreä ry

Laatu Hienosti Puolue Niitti Muoti Naisten Lh Juhla 40 Korkokenkiä Yu Nappikengät Sandaalit WPW8X1