Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT

Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT Yhdeksän Kengät Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Aitoa Armeijan Seitsemän Käsintehtyjä Vihreä Naisten Saapikkaat Block Nahkaa Korkokenkiä Nilkka ZrxpRCqZnT

Borrelioosi

Seitsemän Korkokenkiä Nahkaa Naisten Block Teräväkärkiset Kengät Armeijan Saapikkaat Vihreä Nilkka Pukusaappaat Yhdeksän Sivuvetoketju Käsintehtyjä Aitoa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vihreä Naisten Yhdeksän Nilkka Nahkaa Aitoa Seitsemän Käsintehtyjä Kengät Pukusaappaat Block Saapikkaat Sivuvetoketju Korkokenkiä Armeijan Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Nilkka Kengät Pukusaappaat Naisten Armeijan Yhdeksän Seitsemän Käsintehtyjä Korkokenkiä Aitoa Block Vihreä Nahkaa Sivuvetoketju Saapikkaat  

PunkitPumps Round Kissa Kärki Kym Pyöreä Black Pumput With By Low Hihna Nilkka Jane J Retro Toe Kengän Cute Oxford Ankle White Alhainen Selin Pu Soma Shoe Heels Strap Mary Valkoinen Musta Adams Kitten FvUqpqSWI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten kengät Allhqfashion Solid Suljetun Ympäri Pumput Toe Fbudd013393 Valkoinen Korkokenkiä ZffUnqdw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Armeijan Seitsemän Nilkka Block Yhdeksän Käsintehtyjä Nahkaa Korkokenkiä Vihreä Naisten Aitoa Pukusaappaat Teräväkärkiset Sivuvetoketju Kengät Saapikkaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Armeijan Vihreä Saapikkaat Sivuvetoketju Seitsemän Nilkka Block Korkokenkiä Käsintehtyjä Nahkaa Kengät Teräväkärkiset Aitoa Yhdeksän Pukusaappaat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mekko Plaform Zaragfushfd Korkokenkiä Naisten Kengät Pumppu qEttTfrB

Teräväkärkiset Pukusaappaat Nahkaa Vihreä Yhdeksän Saapikkaat Naisten Nilkka Armeijan Sivuvetoketju Kengät Korkokenkiä Aitoa Block Käsintehtyjä Seitsemän Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Lcky Korkokengät 35 4 Meistä Toimisto Kantapää Villi Yksi B Naisista Naisten hopea m Teräväkärkiset Kengät qqTt4

Suomen Lyme Borrelioosi Yhdeksän Saapikkaat Korkokenkiä Kengät Sivuvetoketju Teräväkärkiset Seitsemän Pukusaappaat Naisten Armeijan Käsintehtyjä Aitoa Nahkaa Block Vihreä Nilkka ry

Tikari Glam Tarina Lf80840 Pumppu Alustan Kukka Näytä Kärki Bootie Avoin Kellon Nilkka x4Znw00Hq