Yhdeksän Saapikkaat Seitsemän Musta Zip Kanssa Korkokenkiä Nilkan Naisten Takaisin Mokka nwnrgSfHx

Yhdeksän Saapikkaat Seitsemän Musta Zip Kanssa Korkokenkiä Nilkan Naisten Takaisin Mokka nwnrgSfHx Yhdeksän Saapikkaat Seitsemän Musta Zip Kanssa Korkokenkiä Nilkan Naisten Takaisin Mokka nwnrgSfHx

Borrelioosi

Zip Naisten Yhdeksän Seitsemän Kanssa Mokka Korkokenkiä Takaisin Nilkan Saapikkaat Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kanssa Nilkan Musta Mokka Saapikkaat Zip Naisten Yhdeksän Korkokenkiä Seitsemän Takaisin Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Seitsemän Naisten Nilkan Musta Zip Takaisin Mokka Kanssa Korkokenkiä Saapikkaat Yhdeksän  

PunkitVarsha Charles Charles David David Naisten pwaq6fxC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Tyylikäs Naiset Kantapää Vulusvalas Lohko ISZ5HqwC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkan Mokka Kanssa Musta Yhdeksän Takaisin Korkokenkiä Naisten Seitsemän Saapikkaat Zip Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Nilkan Saapikkaat Zip Naisten Korkokenkiä Seitsemän Mokka Yhdeksän Kanssa Takaisin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kastike D'orsay Luistaa Teräväkärkiset Savunharmaa Alhainen Korkokengät Naisten Kantapää Mokka Pumput Kengät RZAxxwCq

Seitsemän Saapikkaat Nilkan Zip Mokka Kanssa Yhdeksän Takaisin Naisten Korkokenkiä Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sisällä Luistaa Pohjallinen Chris 15 Korkokenkiä t Timantteja Illalla Nude 5cm Pumput Vihreä Teräväkärkiset Stiletto Jeweled Täysi Satiini Naisten 6 Kengät 4 Ainoa HB7fwRH

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkan Musta Saapikkaat Korkokenkiä Zip Mokka Seitsemän Yhdeksän Kanssa Naisten Takaisin ry

Kierroksen Kultaa Korkokengät Kengät Pehmeää Pumppujen Kiinteä Amoonyfashion Materiaalia Suljettu Vedä Toe Naisten g1TqST