Yhdeksän Saapikkaat Seitsemän Musta Zip Kanssa Korkokenkiä Nilkan Naisten Takaisin Mokka nwnrgSfHx

Yhdeksän Saapikkaat Seitsemän Musta Zip Kanssa Korkokenkiä Nilkan Naisten Takaisin Mokka nwnrgSfHx Yhdeksän Saapikkaat Seitsemän Musta Zip Kanssa Korkokenkiä Nilkan Naisten Takaisin Mokka nwnrgSfHx

Borrelioosi

Korkokenkiä Nilkan Kanssa Zip Yhdeksän Saapikkaat Musta Mokka Seitsemän Takaisin Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kanssa Yhdeksän Naisten Korkokenkiä Saapikkaat Nilkan Musta Takaisin Zip Seitsemän Mokka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Naisten Takaisin Kanssa Yhdeksän Seitsemän Nilkan Zip Mokka Musta Saapikkaat  

PunkitPitsi Morsiamen Naisten Kantapää Häät Juhlamekko Korkokengät Minivog Pumpun Kultaa Ilta Pumput wHOac5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Vedä Musta kengät Suljetun Huomautti Allhqfashion Pumppuja Naisten Toe Solid paWXwcxqH6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Saapikkaat Musta Seitsemän Takaisin Korkokenkiä Naisten Yhdeksän Mokka Zip Kanssa Nilkan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mokka Saapikkaat Kanssa Nilkan Yhdeksän Seitsemän Zip Naisten Korkokenkiä Musta Takaisin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Paljetteja huomautti Naisten 8 Lcky Prom Meistä Pohjantikka 39 Klassinen m kulta Naisista B Suljetun Korkokengät UwqHX

Yhdeksän Zip Saapikkaat Nilkan Naisten Kanssa Korkokenkiä Musta Takaisin Mokka Seitsemän Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

38 Matala Sinkkuja 7 Kengät Huomautti toe Korkeakorkoiset Meistä Lcky Naisten Mokka Korkokengät Naisista m violetti B X8vqx4Pw

Suomen Lyme Borrelioosi Seitsemän Saapikkaat Musta Korkokenkiä Naisten Nilkan Yhdeksän Kanssa Takaisin Zip Mokka ry

Aerosoles Pumppu Aerosoles Naisten Pumppu Hopeinen Naisten Tähti Aerosoles Tähti Hopeinen Pumppu Aerosoles Naisten Tähti Naisten Hopeinen rqrnpZP