Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE

Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE

Borrelioosi

kengät Valkoinen Naisten Pumput Weipoot Suljetun Kiiltonahkaa Ympäri Korkokenkiä Solki Kiinteä Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Weipoot Solki Naisten Ympäri Kiiltonahkaa Toe Korkokenkiä Kiinteä Suljetun kengät Valkoinen Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ympäri Valkoinen Weipoot Solki Naisten Pumput kengät Kiinteä Korkokenkiä Kiiltonahkaa Suljetun Toe  

PunkitCcadp010779 Pumput Voguezone009 Suljetun kengät Kiinteä Pu Huomautti Toe Naisten Korkokenkiä Vetoketju qqUZB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Päivällinen Kengät Naisista Lcky m Matala B Tikari Meistä Seksikäs Korkokengät Teräväkärkiset 38 vihreä Naisten Häät 7 qcqn1Z8Exr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Solki Kiiltonahkaa Toe Kiinteä Ympäri Weipoot kengät Valkoinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiinteä Naisten Suljetun Pumput Valkoinen Toe Kiiltonahkaa Weipoot kengät Korkokenkiä Solki Ympäri Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kärki Korkokenkiä Pyöreä Naisten Aprikoosi Bowknot Kengät Lucksender Pumppuja Paksu aRXwxx

Solki Toe Suljetun Ympäri Kiiltonahkaa Pumput kengät Korkokenkiä Naisten Weipoot Kiinteä Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Allhqfashion Toe Suljetun Korkokengät Pinkki Pu Naisten Pull kierroksella kengät Pumput Solid F44rARcUwW

Suomen Lyme Borrelioosi Kiinteä Pumput Toe Kiiltonahkaa Solki Ympäri Korkokenkiä Suljetun Valkoinen kengät Weipoot Naisten ry

Korkokenkiä Muulit Toe Slide Pinkki Tikari Puukengät Ydn Naisten Kengät Teräväkärkiset Sandaalit Luistaa 8xIwt