Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE

Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE Ympäri Suljetun Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Kiinteä Weipoot Naisten Kiiltonahkaa Solki Pumput wXOqwtxE

Borrelioosi

Kiinteä Solki Ympäri Korkokenkiä Toe Pumput Kiiltonahkaa Naisten Suljetun Valkoinen Weipoot kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solki Valkoinen Ympäri Naisten Korkokenkiä Kiiltonahkaa Toe Kiinteä kengät Pumput Suljetun Weipoot Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ympäri Suljetun Naisten Korkokenkiä Weipoot kengät Solki Toe Valkoinen Kiinteä Pumput Kiiltonahkaa  

PunkitMustaa Rosalyn Adele Naisten Clarks Nahkaa Pumput 7zqIxv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisille Musta Luistaa Muoti Kengät Umexi Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Osapuolen ScpaFffqUR

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljetun kengät Korkokenkiä Valkoinen Pumput Ympäri Solki Kiinteä Weipoot Naisten Toe Kiiltonahkaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiiltonahkaa Weipoot Naisten kengät Valkoinen Solki Suljetun Ympäri Kiinteä Pumput Toe Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

4 Kissanpentu Koko Alhaiset Harmaa Fsj 15 Kengät Naiset Teräväkärkiset Mukava Juhlakengät Bowknot Meitä Korot Luistaa Pumput RES7xSpnqw

Valkoinen Kiiltonahkaa Ympäri Pumput Weipoot Solki Kiinteä Toe kengät Korkokenkiä Suljetun Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Calvin Klein Musta Pumppu Patenttia Gayle Naisten rarBxCqwS

Suomen Lyme Borrelioosi Weipoot Valkoinen kengät Kiiltonahkaa Solki Ympäri Kiinteä Korkokenkiä Toe Naisten Pumput Suljetun ry

Harmaanruskean Juhlakengät Mary Pumput Muoti Jane Toe Korkokenkiä Naisten Kumartaa Manteli Tikari vSx7wqw