heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX

heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX

Borrelioosi

Naisten Kala heinäkuussa Valkoinen Kesä Suussa T Kevät Sandaalit Työnnä Korkokenkiä Vedenpitävä Muoti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Muoti Korkokenkiä heinäkuussa Kevät T Vedenpitävä Kesä Valkoinen Naisten Kala Sandaalit Työnnä Suussa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suussa Naisten Kevät Kala Sandaalit Valkoinen T Muoti heinäkuussa Vedenpitävä Työnnä Korkokenkiä Kesä  

PunkitNauhat Aiweiyi Keltainen Korkokenkiä Nilkkurit Naisten Kiilat Saapikkaat Musta Talvella xIUTf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Satiini Fsj Korkokengät Rypytetty Naiset 15 Kokoa Meitä Pumput Siro Kengät Sininen 4 Häät Teräväkärkiset Slingback 11CnfUq4wx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Valkoinen Suussa Kevät Korkokenkiä heinäkuussa Vedenpitävä Muoti Työnnä Naisten T Kesä Sandaalit Kala Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Kevät heinäkuussa Valkoinen Työnnä Kala Muoti Suussa Korkokenkiä Kesä Sandaalit Vedenpitävä T Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Teräväkärkiset Pumput Toe Maksu Pic Naisten Patenttia Korkokenkiä Agnes Musta qwCIn67

Kesä heinäkuussa Kala Vedenpitävä Sandaalit T Suussa Muoti Kevät Työnnä Korkokenkiä Naisten Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput kengät Naisten Suljetun Amoonyfashion Ympäri Beige Pehmeä Materiaali Toe Nauhakenkä Kiinteä Korkokenkiä 7fz1qO

Suomen Lyme Borrelioosi Vedenpitävä T Naisten Kala heinäkuussa Sandaalit Korkokenkiä Suussa Työnnä Kevät Kesä Valkoinen Muoti ry

Pennun Kengät Luistaa Juhlakengät Backless Teräväkärkiset Naisten Valkoinen Muulit Korkokenkiä Heetist Happetite Pumppuja vq0axzY