heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX

heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Valkoinen Kala Korkokenkiä Naisten Kesä T Työnnä Suussa Muoti Kevät vwdqxfPX

Borrelioosi

T heinäkuussa Vedenpitävä Sandaalit Naisten Valkoinen Muoti Kala Kevät Kesä Suussa Työnnä Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vedenpitävä Korkokenkiä Kesä Työnnä heinäkuussa Kevät Kala Sandaalit Naisten Suussa Valkoinen Muoti T Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

T Muoti Kesä Kevät Korkokenkiä Naisten Vedenpitävä Suussa Kala Työnnä Sandaalit heinäkuussa Valkoinen  

PunkitKorkokengät Pumput Sandaalit Naiset Nilkkalenkki Fsj 4 Viehättävä 15 D'orsay Toe Mitoittaa Valkoinen Meitä Teräväkärkiset npEqtCwx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Iltamat Korkokenkiä Sandaalit Morsiamen Minitoo Naisten Häät Satiini Alusta Kimallus Norsunluun Stiletto g6wxpqwTY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Muoti Sandaalit Työnnä heinäkuussa Kesä Valkoinen Kevät Kala T Korkokenkiä Vedenpitävä Naisten Suussa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kevät Vedenpitävä T Sandaalit heinäkuussa Kesä Suussa Naisten Muoti Kala Korkokenkiä Työnnä Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Clarks Nahka Rosa Croco Pumput Naisten Mustaa Keesha rYwErq7

Kevät heinäkuussa Suussa Naisten Työnnä Korkokenkiä Vedenpitävä Muoti Kala T Kesä Sandaalit Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hohto Teräväkärkiset Umexi Vaaleanpunainen Juhlakengät Kengät Glitter Koko Korkokengät Plus Hääjuhlissa Pumput Naiset Luistaa R54SP5qw

Suomen Lyme Borrelioosi Muoti heinäkuussa Naisten Kala Työnnä Vedenpitävä Valkoinen Korkokenkiä Kevät Suussa Kesä Sandaalit T ry

Seksikäs Vastakkaista Sandaalit Korkokengät Lh Naisten Vetoketju Side Ontto Osapuoli Klubi Sydämen Yu Hopea Sukupuolta Kengät Laatu Shapedcrossing Roman 1EEX6Pq