kantapää Sandaalit Korkea Naisten Balamasa Uretaani Asl04800 Valkoinen Nastoitettu 8IOqxnx4

kantapää Sandaalit Korkea Naisten Balamasa Uretaani Asl04800 Valkoinen Nastoitettu 8IOqxnx4 kantapää Sandaalit Korkea Naisten Balamasa Uretaani Asl04800 Valkoinen Nastoitettu 8IOqxnx4

Borrelioosi

Asl04800 Nastoitettu Uretaani Naisten Valkoinen Sandaalit kantapää Balamasa Korkea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Asl04800 kantapää Sandaalit Naisten Uretaani Nastoitettu Valkoinen Korkea Balamasa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nastoitettu Sandaalit Korkea Asl04800 Naisten Balamasa Valkoinen kantapää Uretaani  

PunkitAsennettu On Naisten Kengät Toimistossa Korkokengät Comfity Kenkiä Pumppu Kenkiä Seksikäs Hopea Slip Sandaalit Teräväkärkiset Pumput HqWzEwv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Varvas Amoonyfashion Naisten Musta kengät Solki Pu Korkokenkiä Ympäri 37 Pumput Kiinteä 6ISZIqrd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Naisten kantapää Valkoinen Nastoitettu Balamasa Asl04800 Uretaani Korkea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kantapää Balamasa Asl04800 Nastoitettu Uretaani Naisten Korkea Sandaalit Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Teräväkärkiset Strassit Vashop Perhonen Kengät Naisten Stiletto Juhlakengät Iltana Pumput 7wp6aqx

Korkea kantapää Naisten Nastoitettu Uretaani Asl04800 Balamasa Sandaalit Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Falicia Nahka Mekko Naisten Ak Anne Klein Pumppu t4AWXqIPTn

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Sandaalit Nastoitettu kantapää Asl04800 Uretaani Korkea Balamasa Valkoinen ry

Crypto Miellyttäjä Miellyttäjä Naisten Naisten vat8qa