kantapää Sandaalit Korkea Naisten Balamasa Uretaani Asl04800 Valkoinen Nastoitettu 8IOqxnx4

kantapää Sandaalit Korkea Naisten Balamasa Uretaani Asl04800 Valkoinen Nastoitettu 8IOqxnx4 kantapää Sandaalit Korkea Naisten Balamasa Uretaani Asl04800 Valkoinen Nastoitettu 8IOqxnx4

Borrelioosi

Uretaani kantapää Nastoitettu Naisten Korkea Asl04800 Valkoinen Balamasa Sandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nastoitettu Sandaalit Uretaani Naisten Asl04800 Korkea kantapää Valkoinen Balamasa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkea Nastoitettu Uretaani Valkoinen Naisten Sandaalit kantapää Asl04800 Balamasa  

PunkitKorkokenkiä Toe Violetti Weenfashion kengät Suljetun Huomautti Solid Pumput pu Pull Naisten wFYqRB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Weipoot Nastoitettu Paljetteja Korkokenkiä Naisten Kukkia Pumppuja Kärki Avoin Kulta ophx Kengät rqwrp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Valkoinen kantapää Korkea Asl04800 Nastoitettu Balamasa Naisten Uretaani Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Asl04800 kantapää Uretaani Sandaalit Balamasa Valkoinen Nastoitettu Korkea Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Peep Gladiaattori Kengät Sandaalit Naiset Alusta Estää Rizabina Korkokenkiä Tyylikäs wxEgvqAZ7

Uretaani Sandaalit Korkea Asl04800 kantapää Valkoinen Nastoitettu Balamasa Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ccadp010980 Korkokenkiä Pumput Voguezone009 Suljetun Huomautti Pu Napiton Kukka kengät Toe Naisten qAavRFw

Suomen Lyme Borrelioosi Uretaani Naisten Nastoitettu Balamasa Sandaalit Korkea Asl04800 kantapää Valkoinen ry

Zaragfushfd Teräväkärkiset Seksikäs Naiset Stiletto Solki Korkokenkiä Nilkkalenkki Pumppuja Kukka Kengät pqrpCwS