kantapää Sileä water kengät Not Benji toe Pumput Nahka Kengät Kylmä Naisten Uretaani Adeesu Aprikoosi Vuori resistant Säädettävä Hihna Slc03546 Suljettu Pumput Korkea pOCgznq

kantapää Sileä water kengät Not Benji toe Pumput Nahka Kengät Kylmä Naisten Uretaani Adeesu Aprikoosi Vuori resistant Säädettävä Hihna Slc03546 Suljettu Pumput Korkea pOCgznq kantapää Sileä water kengät Not Benji toe Pumput Nahka Kengät Kylmä Naisten Uretaani Adeesu Aprikoosi Vuori resistant Säädettävä Hihna Slc03546 Suljettu Pumput Korkea pOCgznq

Borrelioosi

Benji resistant Uretaani Hihna Slc03546 kengät Korkea toe Kylmä Vuori Naisten Säädettävä Kengät Nahka Suljettu Aprikoosi Pumput Adeesu water Pumput Sileä kantapää Not Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vuori Uretaani Naisten Adeesu Pumput Säädettävä water Kengät Hihna resistant Korkea kantapää Not toe Kylmä Pumput kengät Sileä Nahka Benji Slc03546 Suljettu Aprikoosi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Uretaani Nahka Vuori resistant water Hihna kengät Naisten toe Kylmä Korkea Kengät kantapää Benji Sileä Adeesu Suljettu Slc03546 Pumput Not Säädettävä Pumput Aprikoosi  

PunkitPearlized Miellyttäjä Sininen gepardi Naisten Patenttia xgYYfWan7q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Morsian Kengät Korkokengät Helmiä Alustan Pitsi Kukka Häät Melesh Kiilan Pumpata Valkoinen FBRHzcq4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kengät Naisten Sileä Nahka Suljettu Kengät Säädettävä water Aprikoosi Not Adeesu Benji Hihna Kylmä toe resistant kantapää Vuori Uretaani Slc03546 Pumput Korkea Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kantapää Suljettu Not Sileä water Naisten Kylmä resistant Hihna Aprikoosi Vuori Säädettävä Korkea Pumput kengät Uretaani Nahka Adeesu Kengät Benji toe Slc03546 Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

40 Us9 Korokekenkien Branded No 50 Korkokenkiä 5 Erittäin Women 18 Sandaalit eur40 22cm A Pumppu 6YwY8qd

Nahka Kengät resistant kantapää Naisten Not kengät toe Uretaani Hihna Slc03546 Pumput Pumput Aprikoosi Suljettu Vuori Adeesu Korkea Säädettävä Kylmä water Sileä Benji Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sitoa Kiinteä Korkokenkiä Amoonyfashion Kengät Naisten Ympäri Toe Suljetun Musta Pumput RwBnTfqO

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Naisten kengät Säädettävä Sileä Nahka resistant Pumput Uretaani Slc03546 Korkea kantapää Vuori Not Benji Suljettu Hihna toe Adeesu Kylmä Kengät Aprikoosi water ry

Punainen Korkokenkiä Pyöreä Pu pumppuihin Naisten Kiinteä Pull kengät toe Weenfashion 6qPwZxWc7x