keltainen Loslandifen Pumput Hoikka Toe Suljettu Korkokengät Huomautti Nahka Kengät C Naisten HqrwvH

keltainen Loslandifen Pumput Hoikka Toe Suljettu Korkokengät Huomautti Nahka Kengät C Naisten HqrwvH

Borrelioosi

Naisten Kengät Suljettu Toe Huomautti Nahka keltainen Loslandifen Pumput Hoikka Korkokengät C Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Kengät C Suljettu Korkokengät Loslandifen Nahka Hoikka keltainen Toe Naisten Huomautti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Naisten C Suljettu Hoikka Loslandifen Huomautti Korkokengät Toe Nahka keltainen Pumput  

PunkitUlos Pehmeä Toe Ontto Naisten Korkokenkiä Suljetun kengät Kultaa Huomautti Weenfashion Pumppuja Materiaali qw1fvc4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Käsintehtyjä V Siro Korkokenkiä Naisten Zip Saapikkaat Nahkaa Leikata Ase Kengät Yhdeksän Seitsemän Nilkan Aitoa Teräväkärkiset Takaisin Hzwawq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljettu Toe Kengät Huomautti keltainen Korkokengät Nahka Hoikka Pumput Loslandifen Naisten C Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Toe Korkokengät Kengät Hoikka Nahka Suljettu Huomautti keltainen C Loslandifen Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sam Pumput Poika Edelman Ludlow Naisten Nahka Musta Mokka rzwrqBa

Hoikka Kengät Huomautti C Loslandifen Naisten Suljettu Nahka Pumput Toe keltainen Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mokka toe Weipoot Korkokenkiä Vankka kengät Pumput Harmaa on Jäljitteli Pull Naisten Todennut ttqBap

Suomen Lyme Borrelioosi Nahka Hoikka Loslandifen keltainen Korkokengät Pumput C Huomautti Naisten Kengät Suljettu Toe ry

Fsj Mekko 15 Tulostaa Toe Monivärinen Pumput Musta Korkokengät Teräväkärkiset Nro 4 Käärme Kengät rwrTYvxq