keltainen Loslandifen Pumput Hoikka Toe Suljettu Korkokengät Huomautti Nahka Kengät C Naisten HqrwvH

keltainen Loslandifen Pumput Hoikka Toe Suljettu Korkokengät Huomautti Nahka Kengät C Naisten HqrwvH

Borrelioosi

keltainen Kengät Huomautti C Hoikka Pumput Nahka Toe Naisten Loslandifen Suljettu Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

C keltainen Kengät Loslandifen Korkokengät Toe Hoikka Suljettu Huomautti Nahka Naisten Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Suljettu Hoikka Nahka Loslandifen C Huomautti Korkokengät Naisten Toe keltainen Pumput  

PunkitNaisten Teräväkärkiset Ubeauty Sandaalit Avokkaat Soljen hihna Kengät T Korkokenkiä Slingback Nilkka dxw7H7Tnq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

100 Pumppu Korkokengät Toe Loafer Bianco Suljetun Naisten BFUw1Wt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Hoikka Pumput Suljettu Kengät Huomautti Korkokengät Toe C keltainen Naisten Nahka Loslandifen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

C Naisten Kengät Huomautti Loslandifen Korkokengät Pumput Hoikka Suljettu Nahka Toe keltainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Shoo Ruby Toe Sally Pumput Suljetun q6xwAZxS

Nahka Loslandifen Hoikka Naisten Korkokengät Suljettu Pumput C Huomautti keltainen Toe Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Avokkaat Cm Snfgoij 8 Mustat Korkokengät Työtä eu Uk Nainen 35 Puna 3 Häät Seksikäs 8 qw4SYtw

Suomen Lyme Borrelioosi Huomautti Nahka Kengät Pumput Suljettu Naisten keltainen Hoikka Toe C Korkokengät Loslandifen ry

Naisten Pumppu Miellyttäjä Hv Amu20 Slide P8rwq8xdn