kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU

kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU

Borrelioosi

Kierroksella Naisten Vedä Metallikappale kengät Weenfashion Korkokengät Kultaa Solid Suljettu Toe Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kultaa Korkokengät Pumput Metallikappale Weenfashion Vedä Solid Toe Naisten kengät Suljettu Kierroksella Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät Weenfashion Naisten Toe Solid Pumput Kultaa Suljettu Vedä Korkokengät Kierroksella Metallikappale  

PunkitBoot Ruskea Camping Inkkas Inkkas Nahka Nahka Camping Ruskea Boot xUP8z8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Gladiaattori Strappy Sandaalit Kesällä Anmengxinling Polvi Kallistuneen Alustan Sitoa Avoin Kärki Korkokenkiä Tikari qtx5C4nf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Kierroksella Metallikappale Solid Korkokengät Vedä Kultaa kengät Toe Suljettu Naisten Weenfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Kierroksella Suljettu Solid Vedä Metallikappale Naisten Pumput Weenfashion Korkokengät kengät Kultaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Morsiamen Meitä Kengät 4 Korkokengät Korkea 15 Nro Naisten Cocktail Sandaletit Toe Satiini Peep Fsj 84BaqOw

Weenfashion Metallikappale Pumput Korkokengät Solid kengät Suljettu Naisten Toe Kierroksella Vedä Kultaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Taylor m9622 Us Chuck Tummansininen 8 Huipulla Star Koko Kengät m Hi D Converse All A56WWq

Suomen Lyme Borrelioosi Vedä kengät Metallikappale Korkokengät Pumput Kierroksella Suljettu Naisten Kultaa Toe Solid Weenfashion ry

Aerosoles Naisten Polvi Boot Herkkyys Korkea qSxU7FSgw