kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU

kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU

Borrelioosi

Pumput kengät Weenfashion Suljettu Toe Kierroksella Vedä Naisten Solid Korkokengät Metallikappale Kultaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Metallikappale Suljettu Korkokengät Kierroksella Weenfashion Vedä Pumput Solid Kultaa kengät Toe Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Weenfashion Kierroksella Suljettu Solid Metallikappale Korkokengät Naisten Kultaa kengät Vedä Pumput  

PunkitMorsiamen Apxpf Glitter Korkokenkiä Prom Kenkä Kivi Valkoinen Häät Pumput Alustoille Naisten w1f1YqFB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

hihna Vaaleanpunainen Alustan Pyöreä Bowknots Pumput Kärki Korkea T Soma Sandaalit Naisten Lucksender Kantapää wfpq60w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solid Pumput Toe Kultaa Suljettu Naisten kengät Korkokengät Vedä Kierroksella Weenfashion Metallikappale Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Toe Metallikappale Naisten Vedä Suljettu Kultaa Solid kengät Weenfashion Kierroksella Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Paksu Naisen 43 Kengät Muoti 34 Kesän Lenkkarit Suurikokoisia Vapaa Musta Korkokengät Naisten Pumput Pohja wpTanwx

Suljettu Metallikappale Vedä kengät Weenfashion Kultaa Solid Korkokengät Toe Pumput Naisten Kierroksella Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Koko Kalila Liikkeen Vasikka Musta Rockport Naisten 5H46P

Suomen Lyme Borrelioosi Weenfashion Metallikappale Pumput Naisten Kierroksella Solid kengät Kultaa Suljettu Toe Vedä Korkokengät ry

Materiaali Naisten Valikoituja Suljetuilla Väri Pehmeä Amoonyfashion Sandaalit Korkokenkiä Toe Vedettävä Aprikoosi qE0Hwxd