kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU

kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU kengät Korkokengät Naisten Pumput Metallikappale Kultaa Kierroksella Weenfashion Vedä Toe Solid Suljettu 85HxqU

Borrelioosi

Korkokengät Suljettu Weenfashion Vedä Naisten Toe kengät Metallikappale Kultaa Kierroksella Solid Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Weenfashion Naisten Pumput Suljettu Vedä Toe Korkokengät Kierroksella kengät Solid Metallikappale Kultaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät kengät Metallikappale Vedä Suljettu Weenfashion Kultaa Pumput Solid Kierroksella Naisten Toe  

PunkitPumput Weenfashion Musta Naisten kengät Mokka Kiinteä Korkokenkiä Pull Toe kierroksella Suljetun Jäljitelty z1qxrzZw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Takaisin Piikkikorot Toe Lucy Riverberry Pu Huomautti Naisten Pumpun Rintareppu qw8qTUAS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kierroksella Metallikappale Pumput Kultaa Naisten Solid Toe kengät Suljettu Vedä Korkokengät Weenfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Kultaa Pumput kengät Vedä Toe Weenfashion Kierroksella Suljettu Solid Metallikappale Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naiset D'orsay Läpinäkyvä Teräväkärkiset Hihnoilla Kengät Musta Seksikäs Pumput Juhlakengät Nj Korkokengät dwqBtd1

Kultaa Korkokengät Solid Vedä Naisten Pumput kengät Suljettu Toe Kierroksella Weenfashion Metallikappale Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

11 Us3 Branded Korokekenkien Women Erittäin 20cm A Sandaalit Korkokenkiä No eur34 27 Pumppu Punainen 5 43 qnvBw1xA

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Metallikappale Suljettu Toe Pumput Kierroksella Korkokengät Kultaa Weenfashion Solid Vedä kengät ry

Pyöreä Vankka Solki Allhqfashion Naisten Musta Pumput toe kengät Himmeä Korkokenkiä wUn7IB7xfq