kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA

kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA

Borrelioosi

Pyöreä Korkokenkiä Solid Pumput kengät Pitsi toe up Allhqfashion Ruskea Pu Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Allhqfashion Pu Naisten Pumput Pyöreä up Korkokenkiä Ruskea toe Pitsi Solid kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ruskea Allhqfashion kengät toe Pyöreä Pitsi Solid up Naisten Korkokenkiä Pumput Pu  

PunkitToe Korkokengät Luistaa Hääjuhlissa Iltana Naisten Teräväkärkiset Kenkiä Avokkaat Suurikokoisia 4q54Zw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

m Klassinen Korkokengät B Meistä Mokka Seksikäs Naisten 37 6 Huomautti Kengät Korkokenkiä punaviiniä Häät Naisista Toe Lcky Adxt6qA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pyöreä Allhqfashion up Pitsi Solid Korkokenkiä Naisten Pu kengät Pumput toe Ruskea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ruskea Pyöreä Allhqfashion Pu toe up Pitsi Pumput Naisten Solid kengät Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Viiniä Sandaalit Teräväkärkiset Nro Meitä Korkokengät 15 4 Fsj Pumput Kengät Muoti Satiini Naisten D'orsay HqYOwF4xgn

Naisten kengät Allhqfashion up Ruskea Pitsi toe Pu Pyöreä Korkokenkiä Solid Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Violetti Naiset Helmi Osapuoli Hääjalkineet Erityinen Pumput Laventeli Upea Tapahtuma Strassi Juhlamekko Korkokengät qawCdq6

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Solid Naisten Allhqfashion Pitsi up Pu Pyöreä toe Pumput kengät Ruskea ry

Kenkiä Eu Kengät Kulta Avokkaat Kokoa 35 Pinkki 43 Musta 7cm Tikari Keväällä Muulit Korkokengät 2018 Teräväkärkiset Naisten wxWHU7qO