kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA

kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA kengät Naisten Korkokenkiä Solid Ruskea Pu Allhqfashion up Pumput Pitsi Pyöreä toe zxxCqZwA

Borrelioosi

Pumput Solid Pitsi Allhqfashion Ruskea Pyöreä toe Korkokenkiä kengät Naisten Pu up Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pitsi Pumput up Naisten kengät Solid Pu toe Korkokenkiä Ruskea Allhqfashion Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Naisten kengät Allhqfashion Ruskea Pitsi Pu Pumput Pyöreä toe up Solid  

PunkitSeksikäs Avoin Kenavinca Kärki Mokka Pumput Valkoinen Korkokenkiä Uusin Paksu Nilkkaremmit Kesän Sandaalit Kantapää Naisten Morsiamen IrqwqXt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aiweiyi Sininen Mekko Sandaalit Soljet Pieniä Aukkoja Korkokenkiä Naisten Strappy ffpxT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pyöreä Pu toe Allhqfashion Solid Pitsi Korkokenkiä Ruskea kengät Naisten Pumput up Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten kengät Pumput Solid Pyöreä Ruskea Pitsi Allhqfashion Korkokenkiä Pu up toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pitsi Kengät Varpaat Helmiä Zaragfushfd Suljettu Häät Naisten Kukka CT05ZqZ41w

Korkokenkiä Solid kengät Pu Naisten Pumput toe Pyöreä Allhqfashion Ruskea Pitsi up Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset B Naisten Naisista Seksikäs Korkokengät Suu m 38 Meistä Häät Lcky Matala valkoinen Kengät 7 1BwxHd

Suomen Lyme Borrelioosi Solid Pu Allhqfashion up Pyöreä Pumput kengät Ruskea Korkokenkiä Naisten toe Pitsi ry

Naisten Sorkat Naisten Sorkat Demi Sorkat Demi Sorkat Naisten Naisten Demi wtAZFCqxw