kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX

kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX

Borrelioosi

Vankkaan Keltainen Vedettävä Balamasa Avokärkinen Pumput Korkokenkiä kengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Avokärkinen Naisten kengät Vedettävä Keltainen Pumput Balamasa Korkokenkiä Vankkaan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät Keltainen Naisten Pumput Vedettävä Korkokenkiä Avokärkinen Balamasa Vankkaan  

PunkitYksinkertainen Sm00601 Patenttia Kultaa Naisten Dolphinbanana Tikari Sandaali Pumput Moniväriset Mekko Kallistuneen Kenkiä RndwHqBp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sileä 12cm Kärki Pumput champagne Terävä 6 Korkea Pohjallinen Naisten 12 Chris Champagne Metallinen Ohut Metalli Selin Nahka Tikari Kantapää t xwn7A7IqYg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Balamasa Avokärkinen Vedettävä Naisten Vankkaan kengät Keltainen Pumput Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Balamasa Vedettävä Keltainen Naisten Vankkaan Avokärkinen Pumput Korkokenkiä kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Pumps Naisten Tikari Mnii Juhlamekko Remmit Morsiamen Morsiusneitojen Korkokengät Hyvälaatuisia Kiiltävät TY4nzw4qP

Vankkaan Vedettävä Avokärkinen Keltainen Naisten kengät Pumput Balamasa Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkurit Pumput Muoti Kengät Mekko Tyylikäs Teräväkärkiset Saapikkaat Nauhakenkä Korkokengät Naisten Sivuvetoketju 5xavqZ

Suomen Lyme Borrelioosi Keltainen Balamasa Pumput kengät Vedettävä Vankkaan Korkokenkiä Avokärkinen Naisten ry

Naudannahkaa Avokkaat Työtä Nainen Yökerho 11cm Musta Nahkainen Yksi Korkokengät 35 Hieno 3 Seksikäs Kantapää Musta Muoti Häät eu Uk w4wn8XIWq