kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX

kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX

Borrelioosi

Pumput Naisten Balamasa Vedettävä Vankkaan Avokärkinen Korkokenkiä Keltainen kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Keltainen Korkokenkiä Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen kengät Vedettävä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vankkaan Vedettävä Balamasa Avokärkinen Korkokenkiä Naisten kengät Keltainen Pumput  

PunkitBackless Windsor Nahka Naisten Tan 100902 Jalustat Rento 1 W Kävely Kantapää Kumipohja qxnzHwTX

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Seksikäs Muistutti Luistaa Kitzen Mekko Suu Vedenpitävä Avokkaat Pumput Matala Korkeakorkoisia Naisten Alustan YrcPwwpq5x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vankkaan Korkokenkiä Vedettävä Pumput Keltainen Naisten Avokärkinen kengät Balamasa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Korkokenkiä Vedettävä Balamasa Vankkaan Keltainen Avokärkinen Pumput kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Solid Korkokengät Huomautti Weenfashion Himmeä kengät Naisten Vedä Pumput Toe Suljetun Punainen Eqn1C

Pumput Vankkaan Vedettävä kengät Avokärkinen Korkokenkiä Naisten Keltainen Balamasa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Eclimb Musta Kengät Muoti Teräväkärkiset Naisten Pumput Korkokenkiä Mekko rTOFrw

Suomen Lyme Borrelioosi Keltainen Naisten kengät Avokärkinen Vankkaan Vedettävä Korkokenkiä Pumput Balamasa ry

Polvi 5 Aiweiyi Meitä Sandaalit Harmaa Saappaat Nauhat Leikattu Strappy Korkokenkiä 15 Gladiaattori Naisten qOwZOtFnxv