kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX

kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX kengät Pumput Keltainen Naisten Vankkaan Balamasa Avokärkinen Vedettävä Korkokenkiä CPYPwqX

Borrelioosi

Vankkaan Pumput Balamasa kengät Keltainen Naisten Korkokenkiä Vedettävä Avokärkinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Balamasa Vankkaan Naisten Vedettävä Keltainen Pumput kengät Korkokenkiä Avokärkinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Avokärkinen Balamasa Korkokenkiä Naisten Keltainen Vedettävä Vankkaan kengät Pumput  

PunkitNaisten Korkokenkiä Kengät Tummansininen Paksu Tähti Muoti A Paljetti Nilkkurit buybea Denim 5Pqwzn1YBx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ammatti Hienosti Matala Kengät 37 Pieni Muoti Nainen Suu Villi Yksi Teräväkärkiset Seksikäs Sosiaalinen Temperamentti Wenjun Koko Seepra väri Korkokengät Seepra wt6xXdSdq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Avokärkinen Korkokenkiä Naisten Vankkaan Pumput kengät Keltainen Balamasa Vedettävä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Avokärkinen Korkokenkiä Keltainen Vedettävä Pumput Balamasa Vankkaan Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mona Korkokengät Toe Kenkiä Toimiston Mekko Naisille Neliön Naisten Lentävät Aitoa Nahkaa Pumput 484rvax

Avokärkinen Vedettävä Vankkaan kengät Keltainen Korkokenkiä Naisten Balamasa Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Avoin Korkokengät Juhlakengät Platform Naiset Seksikäs 4 Sandaalit Pumput 15 Koko Us Tikari Fsj wTXEqxx

Suomen Lyme Borrelioosi Keltainen Avokärkinen Vankkaan Vedettävä kengät Korkokenkiä Naisten Balamasa Pumput ry

Hopea Kevät Kengät Kulta Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Tikari Häät Kesä 10cm Kimallus Puolelle At1nqpwS