kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE

kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE

Borrelioosi

Suljetun Pu Naisten Kiinteä Kristalleilla Pull kierroksella kengät Valkoinen Korkokenkiä Amoonyfashion Pumput Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pu Valkoinen Amoonyfashion Korkokenkiä kengät Toe Naisten Kiinteä Suljetun Pumput Pull kierroksella Kristalleilla Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Amoonyfashion Valkoinen Kristalleilla kengät kierroksella Toe Kiinteä Suljetun Pumput Korkokenkiä Pull Pu Naisten  

PunkitLuistaa Pumput Kengät Naisten Classic Toimisto 10cm Korkokenkiä Eldof Viiniä Teräväkärkiset Korkokengät HZ0Uq6Zx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Us Teräväkärkiset 15 Fsj Niiteillä Nro Kengät Pumput Luistaa Seksikäs 2 Vilisevä kaltevuus Leopard 4 Korkokengät Naiset w7HgY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Kristalleilla Pull Toe Suljetun kengät Pumput Kiinteä Valkoinen Pu Amoonyfashion kierroksella Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Valkoinen Kiinteä Amoonyfashion Suljetun Toe Korkokenkiä kierroksella Naisten Pu Kristalleilla Pumput Pull Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pull Pu on Musta 38 kengät Pumput Amoonyfashion toe Todennut Korkokenkiä Naisten Kiinteä tOw114

Valkoinen kengät Naisten Toe Suljetun Kristalleilla Pull Amoonyfashion Pumput kierroksella Kiinteä Korkokenkiä Pu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Keula Nilkkurit Korkokenkiä Tarina Lf30427 Stiletto Musta Alustan Kaksisävyiset Vuosikerta Osoittavat t4q6Sq

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Korkokenkiä Pu Amoonyfashion kengät Valkoinen kierroksella Kristalleilla Pumput Kiinteä Pull Naisten Toe ry

Pisteen Pumppu Kenkä Monivärinen Ollio Faux Mokka Naisten Varvas Laivasto Korkokenkiä ZqxwPaUn