kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE

kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE

Borrelioosi

Naisten Korkokenkiä Toe kengät Kristalleilla Kiinteä Amoonyfashion kierroksella Pumput Valkoinen Pull Suljetun Pu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Suljetun Pu Korkokenkiä Kristalleilla kierroksella Naisten Pull Toe kengät Valkoinen Kiinteä Amoonyfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Toe Naisten Amoonyfashion Pu Pull Kiinteä Kristalleilla kierroksella kengät Valkoinen Pumput Suljetun  

PunkitHäät Korkokenkiä Alusta Naisten Juhlakengät Piikkikorko Pumput Super Zaragfushfd xtwYZqWETw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaalit Korkokengät Jousi Kengät Osapuoli Naisten Huomautti Lcky Morsiamen Keväällä Toe SwgqUR5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kristalleilla Toe Kiinteä Pu Naisten Amoonyfashion Pumput kengät Korkokenkiä Valkoinen kierroksella Suljetun Pull Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Suljetun Pull Kiinteä kierroksella Korkokenkiä kengät Naisten Pu Valkoinen Amoonyfashion Kristalleilla Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Huomautti Kengät Toe Unelma Piikkikorko Korkokengät Hyvät Vintage Nahka Tyylikäs Makeita Naisellinen XZqwqIvxB

kierroksella Kristalleilla Pumput Pull Kiinteä Naisten Valkoinen Toe Pu Korkokenkiä Amoonyfashion kengät Suljetun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Kaappi Musta Reiteen Saappaat Pitsi Korkokengät Yli Ups Korkeana Kenkä Polven 5dOq7x6w

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Kiinteä Pull Korkokenkiä Toe Naisten kengät Kristalleilla Valkoinen Amoonyfashion Pumput kierroksella Pu ry

Musta Nahka Leeminus Platform 22cm Uk Kengät Pumppu Korkokenkiä 5 11 Pu Naisten TAxqRwx1F6