kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE

kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE kierroksella Pu Pull Korkokenkiä kengät Valkoinen Toe Pumput Naisten Kristalleilla Suljetun Kiinteä Amoonyfashion HwTEYRqxE

Borrelioosi

Korkokenkiä Naisten Pumput Pu Toe kierroksella Kristalleilla Pull Suljetun Valkoinen Kiinteä kengät Amoonyfashion Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Valkoinen Korkokenkiä Naisten Kiinteä Pull Pu Amoonyfashion Pumput kierroksella Suljetun kengät Kristalleilla Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät kierroksella Valkoinen Kiinteä Kristalleilla Pull Naisten Korkokenkiä Pumput Toe Suljetun Amoonyfashion Pu  

PunkitKorkokenkiä Iltapuku Toe Puolue Peep Naisille Zaragfushfd Pumput Stiletto BxY4q5wfwS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät 3 Meistä Naisten 34 Keula Seksikäs keltainen B Päivällinen Kengät Teräväkärkiset Piikkikorot m Lcky Naisista Matta Häät PzZwW4dq7

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Naisten Suljetun kengät kierroksella Pull Korkokenkiä Toe Kiinteä Amoonyfashion Kristalleilla Pu Valkoinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljetun Toe Pull Kiinteä kengät Pu Korkokenkiä Kristalleilla Amoonyfashion kierroksella Naisten Pumput Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pyöreä 12 Tuumaa Unicoratha Hopea Cm Kristalli Kengät Korkeus 72 Naisten Kokoa 4 Piikkikorko Pumput Varvas Suljettu Morsiamen Strassi TOqRPrxInO

Naisten Amoonyfashion Korkokenkiä Pu Toe Valkoinen Pull kierroksella kengät Suljetun Pumput Kristalleilla Kiinteä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Länsi Sandaalit Korkokenkiä Nilkkalenkki Lohko Kesällä Rizabina Bootie Oranssi Peep Naiset RqBXWX

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Toe kengät Suljetun Valkoinen Pumput Pull Kiinteä Kristalleilla Pu kierroksella Korkokenkiä Amoonyfashion ry

Kengät 12cm Pumppu Matta Korkokengät Mekko Korkokenkiä Naisten Niitit Sininen Aiweiyi Teräväkärkiset ZvnafEC