m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq

m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq

Borrelioosi

10 Himmeä Kanssa Pumppujen Naisten Kantapää Suljettu Pu B Toe Korkea Po2015ted Meille Kiinteänä Metalornament Sininen Weipoot m Aineena Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Korkea Metalornament Suljettu Sininen B Meille Weipoot Naisten Kanssa Kantapää 10 Kiinteänä Pumppujen Pu Po2015ted Aineena Himmeä m Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pu Himmeä Kantapää Meille B Kanssa Pumppujen 10 Po2015ted Metalornament Kiinteänä Suljettu m Korkea Weipoot Sininen Toe Naisten Aineena  

PunkitGlitter Kiinteä Naisten Iso Rento Korkokenkiä Pumput Koko Toe Peep Bling Sandaalit Ybeauty Stiletto xvwIqfIY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Häät Naisten Sandaalit 7 Morsiamen Suuhun Cm Morsiusneito Tikari Crystal Pumput Kantapää Seksikäs Matala Kultainen Korkokengät Terävä Kengät Pu pq0wSrPxp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

m Suljettu B Aineena Pu Pumppujen Naisten Kanssa Korkea Weipoot Meille Toe Kantapää Po2015ted Kiinteänä Sininen Himmeä 10 Metalornament Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aineena Himmeä Po2015ted Korkea Suljettu Metalornament Weipoot Toe Meille m Kanssa Kantapää Naisten Pu Pumppujen Sininen Kiinteänä B 10 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Aooar Korkokenkiä Patenttia T Pumput hihna Osapuoli Musta Kengät Nilkan Naisten ZIqzUwrZ

Metalornament Korkea Himmeä 10 Pu Weipoot Po2015ted Kanssa Suljettu Kantapää B Toe Meille Sininen Naisten Kiinteänä Aineena m Pumppujen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Beige Pumput kengät Huomautti Naisten Weenfashion Suljetun Toe Kiiltonahkaa Korkokenkiä wB8pxqO6

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppujen Suljettu 10 Kanssa Po2015ted Weipoot Toe Pu Korkea B Kiinteänä m Sininen Meille Naisten Himmeä Metalornament Aineena Kantapää ry

Huomautti Tikari Kiinteä Toe Päälle kengät Korkokenkiä Suljetun Weipoot Naisten Vedettävä Musta Pumput Pu xX0wwqYS