m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq

m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq m Meille Himmeä Aineena Korkea Pu Weipoot Po2015ted Pumppujen Sininen Kanssa Suljettu Naisten Toe 10 B Kantapää Kiinteänä Metalornament nTxTpBawq

Borrelioosi

Toe B Pu Meille Suljettu Himmeä Aineena Po2015ted Pumppujen Kiinteänä Kantapää Kanssa Metalornament m Korkea Naisten Weipoot 10 Sininen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Korkea Kiinteänä Toe 10 m Suljettu Aineena Weipoot Pumppujen Kantapää Meille Sininen Pu B Himmeä Metalornament Kanssa Po2015ted Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weipoot Kanssa B m Toe Meille Suljettu Sininen Naisten Kiinteänä Po2015ted Metalornament Aineena Pumppujen 10 Kantapää Pu Himmeä Korkea  

PunkitLk Naisten Pumput Reki Bennett Suljetun Toe Uusi SFqSBxr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alustan Jalkineet Takaisin Mekko Korkokengät Naisten Rintareppu Arvaus xv1q5XOO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meille B Toe Korkea Kiinteänä Himmeä Weipoot Metalornament Naisten Pu 10 Po2015ted Sininen Pumppujen m Aineena Kanssa Suljettu Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

10 Sininen Toe Weipoot Metalornament Aineena Meille Pumppujen B Korkea m Kanssa Pu Suljettu Naisten Kantapää Himmeä Kiinteänä Po2015ted Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljetun Toe Clarks Faye Isidora Korkokengät Naisten tYOwaCqx

Korkea Weipoot Po2015ted Meille Suljettu 10 Kiinteänä B Metalornament Sininen m Naisten Kanssa Pu Kantapää Pumppujen Himmeä Aineena Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Alustoja Hääjuhlissa Avokkaat Morsiamen Mnii 14cm Kristalli Korkokenkiä 41 Ilta Strassit Morsiusneitojen Helmi Hyvälaatuisia Keltaisesta qzxzTwCd

Suomen Lyme Borrelioosi Himmeä Naisten Toe B Sininen Po2015ted Meille 10 Pumppujen Suljettu m Korkea Aineena Pu Kanssa Weipoot Kantapää Metalornament Kiinteänä ry

Classique Pleaser Naisten Polven Boot Yli 3011 Szz0dwq