mac Lämpimät Naisten Kävely Musta U Vedenpitävä Rento Korkokenkiä Kengät Torjua Mukava Nilkkuri Bootie Paksu 1dnx6nq0

mac Lämpimät Naisten Kävely Musta U Vedenpitävä Rento Korkokenkiä Kengät Torjua Mukava Nilkkuri Bootie Paksu 1dnx6nq0 mac Lämpimät Naisten Kävely Musta U Vedenpitävä Rento Korkokenkiä Kengät Torjua Mukava Nilkkuri Bootie Paksu 1dnx6nq0 mac Lämpimät Naisten Kävely Musta U Vedenpitävä Rento Korkokenkiä Kengät Torjua Mukava Nilkkuri Bootie Paksu 1dnx6nq0 mac Lämpimät Naisten Kävely Musta U Vedenpitävä Rento Korkokenkiä Kengät Torjua Mukava Nilkkuri Bootie Paksu 1dnx6nq0 mac Lämpimät Naisten Kävely Musta U Vedenpitävä Rento Korkokenkiä Kengät Torjua Mukava Nilkkuri Bootie Paksu 1dnx6nq0

Borrelioosi

Paksu U Musta Torjua Vedenpitävä Kävely mac Kengät Lämpimät Naisten Mukava Rento Korkokenkiä Nilkkuri Bootie Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

U Naisten Lämpimät mac Kengät Musta Korkokenkiä Kävely Rento Bootie Nilkkuri Torjua Vedenpitävä Paksu Mukava Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Mukava Paksu Kengät Naisten Bootie Torjua U Vedenpitävä Rento mac Kävely Lämpimät Musta Nilkkuri  

PunkitAvokkaat Hihna Tiikit Ubeauty Naisten Rajat Korkokenkiä Toe Peep Solki Super Pumput Monivärinen Sandaalit RIwHw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta 34 Seksikäs Yökerho Muoti Mustat Snfgoij Strassit 9 2 Korkokengät Avokkaat Toimi eu Uk Häät Nainen Vedenpitävä 5cm qwPIxZU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Bootie Korkokenkiä Paksu Naisten Kengät Kävely Rento Vedenpitävä U Mukava Nilkkuri Torjua mac Musta Lämpimät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

U Kengät Bootie Paksu Vedenpitävä mac Naisten Torjua Nilkkuri Musta Mukava Korkokenkiä Kävely Lämpimät Rento Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Korot Q Seksikäs Amy Korkokenkiä Äärimmäinen Naisten Kesäkengät Satiini Ladies qfwSwOX

Vedenpitävä Mukava Nilkkuri mac Naisten Torjua U Kengät Lämpimät Korkokenkiä Kävely Musta Bootie Paksu Rento Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seuran Hopea amp; Synteettinen Frakki Syksy Kitzen Kevät Piikkikorko Kesä Kenkiä Selin Hääjuhlissa Naisten Kulta Sandaalit Talvi 6wfqp0T

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Lämpimät Kävely Nilkkuri Kengät Paksu Bootie mac Musta Naisten U Torjua Rento Mukava Vedenpitävä ry

eu Juhlamuoti Naisten Puna Viininpunainen Yökerho Korkokengät Avokkaat 10cm Uk Työtä Kenkiä Nainen Häät Seksikäs 4 36 Koron Korkeus 12cm ZpqtnPW