p1 Korkokenkiä Naisten 4 Korkokengät Seksikäs Pumput Ggx Huomautti Koko Varvas Muoti 12 g120 a Us Rose Luistaa Red Liuruijia Juhlakengät TFqwfq

p1 Korkokenkiä Naisten 4 Korkokengät Seksikäs Pumput Ggx Huomautti Koko Varvas Muoti 12 g120 a Us Rose Luistaa Red Liuruijia Juhlakengät TFqwfq p1 Korkokenkiä Naisten 4 Korkokengät Seksikäs Pumput Ggx Huomautti Koko Varvas Muoti 12 g120 a Us Rose Luistaa Red Liuruijia Juhlakengät TFqwfq

Borrelioosi

Pumput Koko Ggx Muoti 4 Naisten Red Luistaa Liuruijia Us p1 g120 a Rose Korkokengät Korkokenkiä Juhlakengät Varvas Huomautti Seksikäs 12 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Muoti Seksikäs Varvas Us Korkokenkiä Ggx 12 Red Korkokengät Liuruijia Huomautti Koko g120 Luistaa Juhlakengät p1 Rose Naisten 4 a Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ggx 12 Seksikäs Korkokenkiä Rose Pumput Juhlakengät Muoti Us Liuruijia Korkokengät Koko g120 Varvas Naisten p1 4 Huomautti Luistaa Red a  

PunkitNaisten Kiinteä Todennut kengät Korkokenkiä Pinkki on Pu Pull toe Pumput Allhqfashion xdwOUqx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Vetoketjulliset Ohut Kengät Musta Nilkkurit Lucksender xPdREwx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Varvas Seksikäs Rose Luistaa Juhlakengät Ggx Naisten Us Liuruijia Huomautti Korkokengät 12 Muoti Korkokenkiä a Red 4 Pumput g120 p1 Koko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Muoti Naisten Liuruijia p1 Juhlakengät Korkokengät 4 Koko g120 12 Varvas Rose a Red Seksikäs Ggx Pumput Us Luistaa Huomautti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

12 Vasikka Naisten Lacrosse Boot Alfa Puolivälissä alue twtvB4

g120 Ggx Koko Naisten Red 4 Liuruijia Korkokengät a Juhlakengät p1 Korkokenkiä Muoti Rose Pumput Us Varvas 12 Seksikäs Luistaa Huomautti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kantapää Muotoleikatun Saappaat 301 Naisten High Zara Nahka 5005 xRwpnPq

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlakengät 12 Seksikäs Korkokenkiä 4 g120 Koko Luistaa Muoti Korkokengät Naisten Huomautti p1 Ggx Red Us Liuruijia a Varvas Rose Pumput ry

Camping Ruskea Boot Camping Nahka Ruskea Inkkas Camping Inkkas Inkkas Ruskea Boot Nahka Nahka wU1xqt