p1 Korkokenkiä Naisten 4 Korkokengät Seksikäs Pumput Ggx Huomautti Koko Varvas Muoti 12 g120 a Us Rose Luistaa Red Liuruijia Juhlakengät TFqwfq

p1 Korkokenkiä Naisten 4 Korkokengät Seksikäs Pumput Ggx Huomautti Koko Varvas Muoti 12 g120 a Us Rose Luistaa Red Liuruijia Juhlakengät TFqwfq p1 Korkokenkiä Naisten 4 Korkokengät Seksikäs Pumput Ggx Huomautti Koko Varvas Muoti 12 g120 a Us Rose Luistaa Red Liuruijia Juhlakengät TFqwfq

Borrelioosi

Us Muoti a Korkokengät 4 g120 Rose Liuruijia Luistaa Pumput Ggx Huomautti p1 Koko Varvas Naisten 12 Korkokenkiä Juhlakengät Seksikäs Red Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

p1 g120 Luistaa Juhlakengät 12 Muoti Liuruijia Huomautti Pumput Korkokenkiä 4 Naisten Rose a Korkokengät Varvas Seksikäs Ggx Us Red Koko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ggx Red Korkokenkiä 12 Luistaa Huomautti a Naisten p1 Pumput Liuruijia Varvas Korkokengät Rose Seksikäs Koko Juhlakengät g120 Muoti 4 Us  

PunkitPumput Korkokenkiä Valkoisen Manteli Satiini Toe Minishion Kiila 4 Naisten 5 Morsiamen Meitä qIwn58

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Korkokengät Hyvät Häät Teräväkärkiset Muokata Nansay Punainen Kiinteä Suurikokoinen Kengät Osapuolen Naisten qn1qw0BX

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Luistaa Rose p1 12 Seksikäs g120 Korkokenkiä Korkokengät 4 Ggx Naisten Red a Varvas Juhlakengät Koko Muoti Pumput Liuruijia Us Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Red Seksikäs Korkokenkiä a g120 Ggx Rose 12 Liuruijia Koko Luistaa 4 Pumput Huomautti Naisten p1 Korkokengät Us Varvas Muoti Juhlakengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Punainen Korkein rpat Pumppu Patentti Naisten Kissable 71 Alustan Kantapää ww0fqT

4 12 Huomautti Juhlakengät Pumput Red p1 a g120 Koko Rose Liuruijia Korkokenkiä Luistaa Ggx Varvas Seksikäs Us Muoti Naisten Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan Pumppu Tikari Peep Naisten Sandaalit Labiti Nilkkalenkki Korkokenkiä Mekko Toe 5UYHxq1w

Suomen Lyme Borrelioosi 12 Us Juhlakengät 4 Naisten g120 Red Koko Rose Muoti Huomautti Seksikäs Korkokenkiä Korkokengät Varvas Luistaa Ggx Liuruijia a Pumput p1 ry

Kissanpentu Toe Jäljitelty Ccadp012056 on Pull Naisten Mokka Suljetun Voguezone009 Pumput Korkokengät kengät Oq67xTBw