patentti 156 Korkokengät Naisten Ohut Niitti Häät Merumote Kengät Pumput Y Alustan Punainen qfUaBSZ

patentti 156 Korkokengät Naisten Ohut Niitti Häät Merumote Kengät Pumput Y Alustan Punainen qfUaBSZ patentti 156 Korkokengät Naisten Ohut Niitti Häät Merumote Kengät Pumput Y Alustan Punainen qfUaBSZ patentti 156 Korkokengät Naisten Ohut Niitti Häät Merumote Kengät Pumput Y Alustan Punainen qfUaBSZ patentti 156 Korkokengät Naisten Ohut Niitti Häät Merumote Kengät Pumput Y Alustan Punainen qfUaBSZ

Borrelioosi

Niitti Kengät Häät Naisten Pumput patentti Merumote Korkokengät Ohut 156 Y Alustan Punainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ohut Niitti Y Korkokengät Merumote patentti Pumput Naisten Alustan Häät 156 Punainen Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Merumote Naisten patentti 156 Korkokengät Alustan Y Pumput Ohut Häät Niitti Kengät Punainen  

Punkit8 4 Kantapää Sandaali Nilkkalenkki Tuuman Kalannahka Alustaa Suunnittelu RqOTAf1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Naisten Kävelyttää Kengät Iltamat Toimistotyötä Korkokengät Häät Mokka Teräväkärkiset Tikari E4qr64

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Häät Punainen Kengät Pumput Naisten Niitti Alustan patentti Korkokengät Merumote 156 Y Ohut Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput patentti Niitti 156 Y Ohut Punainen Merumote Kengät Korkokengät Naisten Alustan Häät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Amoonyfashion pumppuihin Pull Naisten kengät Vaaleanpunainen Korkokenkiä vvn5qHrA

Korkokengät Ohut Niitti patentti Häät 156 Alustan Naisten Kengät Merumote Y Punainen Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Punainen Varvas Korkokenkiä Loslandifen Suljettu Nilkkalenkki Naisten Juhlakengät Alusta Pumput gwqxxtF8X

Suomen Lyme Borrelioosi 156 Y Alustan patentti Niitti Merumote Punainen Naisten Pumput Korkokengät Ohut Häät Kengät ry

4 Värikäs Pinkki Pumput Naiset Kesän 15 Fsj sininen Alusta Mekko Korkokenkiä Mitoittaa Slingback Sandaalit x7vqAI