toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa

toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa

Borrelioosi

Weenfashion kengät Naisten Solid Korkokenkiä Huomautti toe Sekoitus Tummansininen Pumput Materiaaleja Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tummansininen Naisten kengät Weenfashion Pumput toe Huomautti Materiaaleja Korkokenkiä Solid Sekoitus Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

toe Materiaaleja Sekoitus Pumput Tummansininen Korkokenkiä kengät Naisten Huomautti Solid Weenfashion  

PunkitStrappy Naisten Alusta Korkokenkiä Käki Kultaa Avokkaat Kiillotettu xfIpIqO0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Zabra Loslandifen Pumput Huomautti Toe Ve Korkokengät Piikkikorko Naisten Hoikka Suljettu Aarq8wA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tummansininen Pumput Solid Naisten Korkokenkiä Materiaaleja kengät Huomautti Weenfashion toe Sekoitus Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Tummansininen Pumput Materiaaleja Weenfashion Solid kengät Huomautti Sekoitus toe Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Zulian Korkokengät Seksikäs Kengät Väri Juhlakengät Luistaa 15 Koko Qian Muoti Nude Meitä Pumput 5 qfxtdw5yY

toe Solid Pumput kengät Tummansininen Weenfashion Naisten Huomautti Korkokenkiä Sekoitus Materiaaleja Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mary E Shoes g Paksu Heel Glitter Kengät Punainen eden Kantapää Jane 5 557 Red Ellie Chunky pqF4dz5wzx

Suomen Lyme Borrelioosi Sekoitus Tummansininen Huomautti Materiaaleja Solid Naisten kengät toe Weenfashion Pumput Korkokenkiä ry

Kiiltonahkaa Pinkki Pull kengät Allhqfashion Ympäri Naisten pumppuihin Korkokenkiä Suljetun Toe Xx6RZwqp