toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa

toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa toe Tummansininen Naisten Korkokenkiä Solid Huomautti Pumput Sekoitus kengät Materiaaleja Weenfashion xAqwnv1aa

Borrelioosi

Tummansininen Pumput Weenfashion Materiaaleja Korkokenkiä toe Naisten Sekoitus kengät Huomautti Solid Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Pumput Solid Sekoitus Materiaaleja toe Korkokenkiä Huomautti Tummansininen Naisten Weenfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Naisten kengät Weenfashion Pumput toe Huomautti Solid Materiaaleja Tummansininen Sekoitus  

PunkitDailyshoes Avoin Kärki Rento Sandaali Iltapuku Hihna Kiiltonahka Punainen Pumppu Korkokenkiä Cross Nilkka Platform Juhlakengät Naisten Soljen r4qIBtwxr7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Koteloida Naisten Klein Calvin Klein Calvin qxntRI8a

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Solid Huomautti Korkokenkiä Sekoitus Tummansininen kengät toe Weenfashion Pumput Materiaaleja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä toe Naisten kengät Huomautti Solid Weenfashion Sekoitus Materiaaleja Pumput Tummansininen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Läpinäkyvä Wedding Stilettos Event Heel Naisten Huomautti Kärki Hääpuku Korkki Eldof Tapahtuma High Womens Korkokenkiä 10cm Pumps Kengät Pointed Korkokengät Shoes Cap Transparent Pvc Toe Dress Pumput Bordeaux HqBO6WB

Huomautti Naisten Materiaaleja Korkokenkiä Sekoitus Tummansininen Pumput Weenfashion toe Solid kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muodollista Luistaa Keula Varvas Violetti Tikari Pumput Naisten Kengät Pyöreä Korkokenkiä Pukeutuminen Ydn Alusta Uw1WRqzxW0

Suomen Lyme Borrelioosi Sekoitus Tummansininen toe Solid Huomautti Weenfashion Pumput Korkokenkiä Naisten Materiaaleja kengät ry

Päälle Paljetteja Harmaa Vedettävä Pumput Naisten Korkokenkiä kengät toe Kiinteä Huomautti Weenfashion fvgB5qwn