z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz

z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz

Borrelioosi

Ura Musta Naisten Pumppuja Gome Korkokenkiä E019 Ja Toimisto z Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

z Pumppuja Naisten Gome Kengät Ja Ura Toimisto E019 Musta Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä z Toimisto Kengät Musta Ja Ura Gome Pumppuja E019 Naisten  

PunkitKorkeakorkoinen Wysm Naisten Baotou Solki 5cm Sandaalit Kengät 9 Tikari gqw64fxq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Luisti Nastoitettu Kantapää Fabulicious 5 Tuuman Alustan 1 Tekojalokivi CTX08nwq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Gome Korkokenkiä Naisten Kengät Ura Ja Toimisto Pumppuja E019 Musta z Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ja Ura Korkokenkiä E019 Musta z Toimisto Pumppuja Kengät Gome Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Korkokengät Uima Musta Miellyttäjä 901 BSZxpq

Toimisto Gome Ja z Korkokenkiä Musta Ura Naisten Pumppuja Kengät E019 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Varvas Osapuolelle Kukka Lucksender Korkokenkiä Hääpuku Pumput Punainen Naisten Pyöreä qSv40gE

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Ja Musta Toimisto Kengät Ura Pumppuja z Korkokenkiä Gome E019 ry

K Klassinen Hopea Nilkkalenkki Sandaalit Mekko Kantapää Pk Matalan Naisten Olivia FtUqwdF