z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz

z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz z Musta Gome Toimisto Pumppuja Korkokenkiä Ja Naisten E019 Kengät Ura RzwqHdz

Borrelioosi

Ura Musta Gome Pumppuja E019 Toimisto z Ja Kengät Korkokenkiä Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ura E019 Toimisto Pumppuja Naisten Ja Kengät Korkokenkiä Musta Gome z Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toimisto Kengät Musta Gome Korkokenkiä E019 Ura Naisten z Pumppuja Ja  

PunkitAlusta Peep Pumput Mokka Naisten Tikari Toe Dress Äärimmäinen Ybeauty Luistaa Korkokenkiä Musta gwUqxEp6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Musta Kaupunki Puolivälissä h Mukavuutta Beige Andi Naisten Kantapää Luokiteltu Pat Pumpun 1wanwvp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Naisten Gome Pumppuja Kengät E019 Toimisto Ura z Ja Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

z Naisten Gome Ja Korkokenkiä Toimisto Ura Kengät Musta Pumppuja E019 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Strassi Korkokenkiä Iltamat Kimallus Morsiamen Hihna Satiini Kiila Toe Norsunluun Morsiusneito Käsityönä Gymz732 Naisten Häät Peep Minitoo OIxqwBZCC

Ura Ja z Korkokenkiä E019 Musta Toimisto Pumppuja Naisten Gome Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kantapää 3 Pumppu 7 Punainen Classic Tuuman vR4nH4Y

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Toimisto Gome Musta Pumppuja Naisten Kengät Ura z E019 Ja ry

Luistaa Meitä Teräväkärkiset Vaaleanpunainen Korkokenkiä Naisten Qian Muoti 5 15 Korkokengät Zulian Kengät Seksikäs Koko Pumput Juhlakengät qnp1BFw1Uz