Nilkkalenkki Varvas Juhlamekko Naisten Pyöreä Aiweiyi Valkoinen Muoti Pumput Korkokengät Paksu SHYwHtPq Nilkkalenkki Varvas Juhlamekko Naisten Pyöreä Aiweiyi Valkoinen Muoti Pumput Korkokengät Paksu SHYwHtPq
Matalat Morsiamen Korkokenkiä Kristalli Suurikokoisia Häät Korkokengät Morsiusneito Kengät Vinkkejä r8tqtIn
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Korkokengät Pyöreä Paksu Aiweiyi Naisten Pumput Varvas Valkoinen Muoti Nilkkalenkki Juhlamekko
Avokkaat Pumput Seksikäs Tuuman Klassinen 3 F0xvq6w

Nilkkalenkki Varvas Juhlamekko Naisten Pyöreä Aiweiyi Valkoinen Muoti Pumput Korkokengät Paksu SHYwHtPq

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Muoti Varvas Paksu Valkoinen Pumput Naisten Juhlamekko Aiweiyi Korkokengät Nilkkalenkki Pyöreä Täitartunnan oireet

 

Korkokengät Pyöreä Pumput Valkoinen Aiweiyi Muoti Nilkkalenkki Juhlamekko Paksu Naisten Varvas - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Valkoinen Juhlamekko Pyöreä Nilkkalenkki Pumput Varvas Korkokengät Muoti Naisten Paksu Aiweiyi - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Varvas Naisten Korkokengät Paksu Pyöreä Valkoinen Pumput Muoti Juhlamekko Nilkkalenkki Aiweiyi  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetPitkä Bearpaw Pitkä Neuloa Bearpaw Bearpaw Neuloa Neuloa xEw6xqvY

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Interestprint Naisten Kiila Koko Violetti Pumput 5 Kengät Raitakuvion Värikkäitä Kukat Etninen Korkokenkiä Peri Color1 11 Urqxdawr

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Naisten Korkokengät Aiweiyi Juhlamekko Pyöreä Varvas Valkoinen Muoti Paksu Nilkkalenkki Pumput

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetJuhlamekko Paksu Naisten Pyöreä Aiweiyi Pumput Korkokengät Valkoinen Muoti Varvas Nilkkalenkki


Korkea Huarache Uretaani Balamasa Naisten Sandaalit Valkoinen kantapää Asl04794 pWEIq Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Juhlamekko Paksu Valkoinen Naisten Muoti Pumput Korkokengät Nilkkalenkki Pyöreä Varvas Aiweiyi


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Korkokengät Pumput Nilkkalenkki Juhlamekko Aiweiyi Paksu Valkoinen Pyöreä Varvas Muoti Naisten  

Häät Mulher Muoti Punk Leopardi Teräväkärkiset Niitti Naiset Korkokengät Pumput Kengät Naisten qZOwq
Korkokengät Alustan Naisten Faux Samettia Oranssi Pumput Rusetti Loslandifen Kiila Osapuoli 1XxUIA
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8