Nilkkalenkki Varvas Juhlamekko Naisten Pyöreä Aiweiyi Valkoinen Muoti Pumput Korkokengät Paksu SHYwHtPq Nilkkalenkki Varvas Juhlamekko Naisten Pyöreä Aiweiyi Valkoinen Muoti Pumput Korkokengät Paksu SHYwHtPq
Kaitlyn Pumput Kengät Teräväkärkiset Aitoa Panoroit Piikkikorko Nastoitettu Nahkaa Korkokenkiä r86rfw
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Pyöreä Paksu Korkokengät Varvas Pumput Juhlamekko Valkoinen Muoti Nilkkalenkki Aiweiyi Naisten
Avoin Helmiä Kengät Korkokengät Lohkottu Naisten Dsqured2 Kärki U41ttY

Nilkkalenkki Varvas Juhlamekko Naisten Pyöreä Aiweiyi Valkoinen Muoti Pumput Korkokengät Paksu SHYwHtPq

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Varvas Juhlamekko Pumput Muoti Naisten Korkokengät Aiweiyi Paksu Nilkkalenkki Valkoinen Pyöreä Täitartunnan oireet

 

Juhlamekko Korkokengät Varvas Pyöreä Paksu Naisten Aiweiyi Pumput Valkoinen Muoti Nilkkalenkki - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Pumput Valkoinen Korkokengät Muoti Juhlamekko Aiweiyi Varvas Naisten Nilkkalenkki Paksu Pyöreä - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Aiweiyi Pyöreä Korkokengät Naisten Juhlamekko Nilkkalenkki Pumput Muoti Valkoinen Varvas Paksu  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuokset7 65mm Naisten Pumppuun Seitsemästä Rockport wqaTYEUn

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Pumppu Genoveva Laivasto Naisten Klein Pukeutuminen Calvin WE6IvqqU

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Valkoinen Nilkkalenkki Naisten Pyöreä Aiweiyi Juhlamekko Paksu Korkokengät Muoti Pumput Varvas

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetKorkokengät Pumput Juhlamekko Aiweiyi Naisten Valkoinen Pyöreä Nilkkalenkki Paksu Varvas Muoti


Silkki Teräväkärkiset Juhlamuoti Tähti Leningit Hopea Tuotteet Kengät Juhla Korkokengät Satiini Kenttä Duoai Naisten Morsiamen qnCZf5zp Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Valkoinen Aiweiyi Pumput Varvas Korkokengät Nilkkalenkki Naisten Paksu Muoti Juhlamekko Pyöreä


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Pyöreä Valkoinen Pumput Korkokengät Naisten Varvas Muoti Paksu Juhlamekko Nilkkalenkki Aiweiyi  

Harmaanruskean Nina Nina Naisten Harmaanruskean Heijastava Naisten 6UYxwqU
Pyöreä Naisille Luistaa Muodollinen Toimisto Classic Kärki Kengät Vihreällä Paksu Korkokengät Njpu Pumput Uqx4Za1
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8