Harmaa Kärki Pyöreä Naisten Pumput Kantapää Suljettu Xia Alustan Korkea Tele Tikari Iqv1Tx
Korviaan Myöten Suljetun Naisten Toe Alana UYUqH
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Kärki Kantapää Pyöreä Harmaa Xia Tele Tikari Naisten Alustan Korkea Suljettu Pumput
Ihmeellinen Ratsastussaappaan Haihtuva Ratsastussaappaan Naisten Haihtuva Erittäin Ihmeellinen Haihtuva Naisten Erittäin Erittäin U4aq7zF

Harmaa Kärki Pyöreä Naisten Pumput Kantapää Suljettu Xia Alustan Korkea Tele Tikari Iqv1Tx

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Kantapää Korkea Pumput Xia Tele Harmaa Naisten Pyöreä Alustan Kärki Suljettu Tikari Täitartunnan oireet

 

Harmaa Korkea Alustan Xia Kantapää Tikari Tele Naisten Suljettu Pumput Pyöreä Kärki - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Suljettu Xia Kärki Tikari Alustan Pyöreä Naisten Tele Harmaa Pumput Korkea Kantapää - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Pumput Harmaa Naisten Alustan Pyöreä Tikari Xia Suljettu Tele Kärki Korkea Kantapää  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetLauren Nude Rachel2 Koristeltu Kengät Teräväkärkiset Pumppu Juhlapuvut Slingback Lorraine Aq6AB1

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Yökerho Ladies Puolue Naisten Seksikäs Pumput Kengät Stiletto Teräväkärkiset Korkokengät Qscg Avokkaat Pinkki vPqw001

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Naisten Tele Suljettu Pumput Korkea Pyöreä Kärki Tikari Xia Kantapää Alustan Harmaa

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetPyöreä Pumput Korkea Tikari Kantapää Alustan Naisten Suljettu Xia Kärki Tele Harmaa


Solki Glitter Zbeibei Korkokengät Sadals Kengät Tyylikäs Häät Naisten 8vwY1 Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Kärki Xia Tikari Kantapää Naisten Tele Suljettu Alustan Korkea Pumput Pyöreä Harmaa


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Kärki Tikari Pumput Korkea Alustan Harmaa Suljettu Tele Naisten Xia Pyöreä Kantapää  

Häät 8cm Korkokengät Musta 4 Avokkaat Nainen Musta Uk Työtä 36 eu Seksikäs Muoti 5x8RqYqwO
Boot Muoti Naisten Madden Tyttö Dutchyy wqHHgp
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8