Harmaa Kärki Pyöreä Naisten Pumput Kantapää Suljettu Xia Alustan Korkea Tele Tikari Iqv1Tx
Laatu Yökerho Pohjat Korkokengät Muoti Kulta Nousi Naisten Hääpuku Vaiheessa Puolue Yksinkertainen Lh Suorituskykyä Hopea Rekvisiitta Sandaalit Naiset Ja Yu xw8tqTH
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Tele Xia Kantapää Harmaa Alustan Pumput Suljettu Naisten Tikari Korkea Kärki Pyöreä
Suljetun Pumput Korkokenkiä Toe Punainen Huomautti kengät Amoonyfashion Kiiltonahkakenkiä Naisten Svqa11

Harmaa Kärki Pyöreä Naisten Pumput Kantapää Suljettu Xia Alustan Korkea Tele Tikari Iqv1Tx

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Naisten Pumput Kärki Harmaa Korkea Xia Tikari Kantapää Alustan Tele Pyöreä Suljettu Täitartunnan oireet

 

Tikari Xia Alustan Pyöreä Kärki Pumput Naisten Kantapää Suljettu Harmaa Tele Korkea - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Tele Harmaa Xia Pumput Pyöreä Alustan Korkea Kärki Naisten Kantapää Tikari Suljettu - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Pumput Tele Suljettu Pyöreä Harmaa Xia Kantapää Korkea Naisten Alustan Tikari Kärki  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetNilkka Syylliseksi Korkokenkiä Stiletto Kengät Pu Seksikäs Mekko Sydän Musta Pumput Naisten Solki Teräväkärkiset pqqxEr0fnw

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Pumput Korkokenkiä Punainen kengät Kengät Himmeä Naisten Teräväkärkiset Amoonyfashion Kiinteä qCvYxY

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Kärki Naisten Alustan Kantapää Tele Tikari Harmaa Pyöreä Xia Pumput Suljettu Korkea

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetPyöreä Tikari Naisten Alustan Xia Harmaa Tele Kantapää Korkea Pumput Suljettu Kärki


Pumput Mary Korkokengät Koko Vihreä Juhlakengät Nilkkalenkki Naisten 11 Stiletto Alustan Joogo Jane 7qHwgF Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Harmaa Alustan Suljettu Pumput Naisten Pyöreä Kärki Tele Kantapää Korkea Xia Tikari


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Kantapää Pyöreä Korkea Tele Xia Suljettu Pumput Kärki Harmaa Alustan Tikari Naisten  

Suljetun Solki Ydn Wedge Kengät Sieni Töppöset Ristikkäin Naiset Nilkkurit Toe Korkokengät Nahka Strappy CXpn6qgwX
Tyylikäs Crystal Korkeat Solki Zhu Slip Naiset Kantapää Kengät Pumput neliön York Vihreä WnctIxI
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8