Harmaa Kärki Pyöreä Naisten Pumput Kantapää Suljettu Xia Alustan Korkea Tele Tikari Iqv1Tx
Hihna Rajat Nilkka Pumput Korkokengät Mekko Teräväkärkiset Naiset Tikari Kengät T4wqET5
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Kantapää Suljettu Xia Korkea Naisten Tikari Pyöreä Harmaa Alustan Tele Pumput Kärki
Peep Korkokengät Toimisto Toe Kenkiä Paksu Ydn Pukeutuvat Avokkaat Luistaa Naiset Pxfa4

Harmaa Kärki Pyöreä Naisten Pumput Kantapää Suljettu Xia Alustan Korkea Tele Tikari Iqv1Tx

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Kärki Xia Naisten Alustan Suljettu Kantapää Tele Tikari Pyöreä Korkea Pumput Harmaa Täitartunnan oireet

 

Xia Alustan Pyöreä Kärki Pumput Harmaa Tele Naisten Korkea Suljettu Kantapää Tikari - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Naisten Tele Kantapää Pyöreä Kärki Alustan Suljettu Tikari Korkea Xia Harmaa Pumput - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Alustan Harmaa Kantapää Naisten Tikari Pumput Korkea Kärki Tele Suljettu Pyöreä Xia  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetRsa Alusta B Miellyttäjä Sandaali Iloksi Naisten 678lc nn8BX

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Turkoosi Metalli Platform Naiset Peep Luistaa Kengät Toe Korkokengät Tyylikäs Ydn fvgwxaa

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Harmaa Kantapää Suljettu Korkea Naisten Tele Alustan Xia Tikari Pyöreä Pumput Kärki

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetKantapää Pumput Pyöreä Naisten Alustan Tele Tikari Kärki Korkea Xia Harmaa Suljettu


punainen B teräväkärkiset Sandaalit Naisten Ybeauty Pumput Sandaalit Korkokenkiä Piikkikorot Hihna Kengät Risteilevät Nilkka 7wPqXZvw Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Kantapää Naisten Xia Korkea Pumput Alustan Kärki Pyöreä Tikari Suljettu Harmaa Tele


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Kantapää Naisten Pumput Pyöreä Tele Suljettu Tikari Alustan Xia Kärki Harmaa Korkea  

Vaaleansininen Tyylikäs Juhlakengät Naisten Luistaa Kengät Korkokengät Teräväkärkiset Loslandifen Tikari Pumput zCAwqwS
Naisten Jane Mary 13 Juhlakengät Joogo Koko Korkokengät Alustan Stiletto Nilkkalenkki Ruskea Pumput 6qEdd
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8