Mulher Punk Häät Naiset Korkokengät Kengät Niitti Leopardi Pumput Teräväkärkiset Muoti Naisten Cr0ABqrwx Mulher Punk Häät Naiset Korkokengät Kengät Niitti Leopardi Pumput Teräväkärkiset Muoti Naisten Cr0ABqrwx
Stiletto Kengät Naisten Korkokenkiä Pumput Kaloosh Tummansininen Yöpaita Kypsä Teräväkärkiset FqagxKpI
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Korkokengät Teräväkärkiset Niitti Muoti Mulher Leopardi Kengät Häät Punk Naisten Naiset Pumput
Naisten Toe Teräväkärkiset Black Korkokengät Samsay Velvet Juhlakengät Pumput FfRUxRwq

Mulher Punk Häät Naiset Korkokengät Kengät Niitti Leopardi Pumput Teräväkärkiset Muoti Naisten Cr0ABqrwx

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Kengät Pumput Naiset Teräväkärkiset Naisten Leopardi Mulher Korkokengät Niitti Muoti Häät Punk Täitartunnan oireet

 

Punk Leopardi Niitti Naisten Naiset Kengät Pumput Teräväkärkiset Mulher Muoti Häät Korkokengät - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Häät Leopardi Pumput Muoti Naiset Teräväkärkiset Niitti Kengät Naisten Mulher Punk Korkokengät - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Korkokengät Leopardi Pumput Teräväkärkiset Mulher Punk Naiset Häät Naisten Muoti Kengät Niitti  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetNaisten Edelman Sam Pumput Jacquard Sininen Metallisen Stillson Multi qgzCZxzw

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Kengät 10cm Norsunluun Chopstick Metalli Glossi 5 Teräväkärkiset Pumppuja Korkokenkiä Dee Nainen Naiset Tgx5wqY

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Kengät Leopardi Naisten Naiset Häät Muoti Teräväkärkiset Mulher Pumput Niitti Punk Korkokengät

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetNaiset Mulher Pumput Korkokengät Kengät Muoti Punk Naisten Leopardi Teräväkärkiset Häät Niitti


Korkokengät Koko Korkokenkiä Pumput Toimisto Kengät Qianzulian Teräväkärkiset Iso Matala Naisten Muodikas Punainen Juhla 4wz0zq8Y Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Niitti Leopardi Muoti Häät Naiset Mulher Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Naisten Kengät Punk


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Naisten Naiset Pumput Niitti Kengät Häät Leopardi Mulher Teräväkärkiset Punk Korkokengät Muoti  

Naiset Mustalla Vedenpitävä Yhden Huomautti Strassit Alustan Kertaa Korkokengät Hyun Kengät fqAzw
Nainen Suurikokoisia Nilkkurit Vedenpitävät Kengät Leimingshoe Talvi 8002fd Syksy Korkokenkiä Nahka Saapikkaat Juhlasali 7HndxgUv
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8